Kukurikú!

Kukurikú!

Fotó: Pixabay

Látom, hallom a híradóban, hogy valamelyik hazai településen javaslattal élt az ott lakók egy része: zajkeltésük miatt tiltsák be helyben a baromfiudvarokat.

Gondolom, nem a tyúkok szordínós kotyogása, a csibék diszkrét csivitelése zavarja meg a helység komfortzónáját, hanem kikövetkeztethető, hogy a kakasok sztentori kukorékolása. Nekünk is az egyik távolabbi szomszédunk kérelmezte az önkormányzatnál, hogy mivel épp szemben lakik falunk aprócska templomával, a reggel hat órai harangozást legalább tegyék át hétre, mert akkor annyival is tovább alhatnának. Kérésüket mind a képviselő-testület, mind a klérus teljesítette, nem került senkinek semmibe. Ugyanez nem mondható el a hírben említett kerttulajdonosok kapcsán, akik egyértelműen költségeiket karbantartva tartanak baromfit, és netán kevés jövedelmük is származik abból.

A teljes cikket a Magyar Hang február 17-én megjelent, 2023/7. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: vidék, falu, baromfi, csend