Leválthatatlanok

Leválthatatlanok

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson 2022. február 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Mire ezeket a sorokat olvasni fogják, Putyin már háborús bűnös vagy háborús vesztes. Ha három hét nem lesz elegendő, hogy Ukrajnát térdre kényszerítse, akkor vesztett. Ha a következő napokban tömegpusztító fegyvereket vet be, és Kijev füstölgő romjain diktál megalázó békét egy ukrán bábkormánynak, akkor teljes elszigetelődéssel fizet a kétes értékű győzelemért: Hitler óta senki sem vetemedett Európában ilyesmire.

Ebből sokan arra a téves következtetésre jutnak, hogy a kiérdemesült KGB-tiszt oroszországi diktatúrájának leáldozott. Véres kísérlete orosz katonák ezreinek az életét követeli, Moszkvában tömegek tüntetnek a háború ellen, az ország gazdaságát tönkreteszik a szigorú szankciók, meddig tarthat ez? És már Putyin elmeállapotáról tanakodnak ahelyett, hogy a térképre vetnének kijózanító pillantást.

Belarusztól Kínáig az eurázsiai kontinens túlnyomó részén, az iszlám világban is szinte mindenütt, olyan zsarnokok uralkodnak, akik hatalmukat erőszakkal szerezték, csalással, megfélemlítéssel tartják fenn, és tetteiket gátlástalan hazudozással próbálják igazolni a világ előtt. Amely tehetetlenül figyeli a tömeggyilkos, jogtipró rendszerek terjeszkedését – és üzletel velük.

• Miért árulkodna a magyar demokrácia állapotáról, ha Orbán Viktor újra nyerne?
• Miért illik ránk a posztkommunista önkényuralmi rendszer?

A teljes cikket a Magyar Hang március 18-án megjelent, 2022/12. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!