Megállíthatatlanul a lejtőn?

Megállíthatatlanul a lejtőn?

Novák Katalin családügyi miniszter (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Közéletünk immár száguld a hideg polgárháborúba, a jövő évi választást a kormányoldal élet vagy halál kérdésévé növeszti, és az ellenzék folyvást szállítja a muníciót. Valóban, élet és halál kérdése, hogy milyen kormányzatunk lesz, mivel hazánk és nemzetünk állapota sajnos mind rohamosabban romlik, és mitől is lenne megállás a lejtőn, ha az igazán fontos kérdésekkel senki sem törődik. Lépjünk hátra egyet, nézzük meg, mit értünk el az elmúlt cirka 12 évben. Kezdjük a nemzet demográfiai állapotával, hiszen mi más értelme volna a nemzeti létnek, mint hogy mi, magyarok egyre egészségesebben, okosabban, többen éljünk ezen a nékünk adatott földön? Orbán Viktor kormánya a „családpolitikájára” a legbüszkébb, lássuk hát a tényeket.

Ám mielőtt megnézzük, szomorúan kell megállapítanunk, hogy a kiegyezéskor alapított nemzeti statisztikai szolgálat az elmúlt 154 évben kevésszer volt ennyire fojtogató állami felügyelet alatt, mondhatni gúzsba kötve. A KSH nyilvános megnyilatkozásai kizárólag sikerjelentések, a baljós adatokat, folyamatokat csak suttyomban, mintegy lapalji jegyzetként közölhetik. A rossz számokat a hivatal közzéteszi ugyan a maga (szándékoltan?) korszerűtlen, nehezen átlátható honlapján, de a legkevésbé sem nevezhető felhasználóbarátnak, vagyis nem célja az állampolgárok reális tájékoztatása, sokkal inkább a kormányzati agitprop.

Erről is olvashat a cikkben:
• „Orbán Viktor demográfiai válságban lévő országot vett át, és 12 év alatt elkormányozta a demográfiai csődbe. És erre most büszke a Fidesz-hívők tábora.”
• „Miközben az öregek lélekszáma 300 ezerrel nőtt, az ellátottak száma 406 ezerrel csökkent.”
• „A jó kormányzás célja, hogy a polgári önerő minél nagyobb lakásra legyen elegendő – az Orbán-kormány lakáspolitikája pontosan az ellenkezőjét eredményezte.”

A teljes cikket a Magyar Hang október 29-én megjelent 2021/44. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!