Megérdemli!

Megérdemli!

Orbán Viktor miniszterelnök a 2022-es választás éjszakáján (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Egyesek (és kettesek) napok óta vitatkoznak, mondhatni: ölre mennek a kérdés eldöntésében, jelesül, hogy megérdemli-e Orbán Viktor a közel hatmillás fizetését. Én egy szót sem szóltam, nem vitattam el, hogy ez jár neki, törvény mondja ki, hogy milyen számokhoz kell igazítani a fizetését, ismerjük ismerjük Feri bátyától: ha a számok úgy mutatják, lesz még egy nyolcvanas. A törvényt be kell tartani, kétségtelen, Corleone is törvénytisztelő amerikai állampolgár volt, ez a legfőbb erény, nem vitás. Nagy a család, és bár a gyerekek saját lábra álltak, azért valami csurran-cseppen nekik is, nem véletlen, hogy voltak évek, amikor mindössze 800 ezer forint maradt a családi kasszában.

Még a fizetés nagysága sem izgatott föl, ilyen országban élünk, ahhoz, hogy mindene meglegyen az embernek, pár milliót haza kell vinnie havonta. Na jó, sokan megelégednének a havonta hazavitt pár százezerrel is, a vágyaknak épp az szab határt, amit nem vihetnek haza. Ennyiből kell kijönni (az egyre dráguló élelmiszerek mellett), összébb húzzuk az újabb és újabb lyukakkal tűzdelt nadrágszíjat, tartjuk a szánkat, épp csak az üzletből kifelé jövet szidjuk és átkozzuk a bajaink okozóit. A magyar (aktív és egykori) munkavállaló nem méri magát a hozzá hasonló, más, jobb állapotban lévő országok polgáraihoz, ők utaznak és élvezik a szabadidejüket, magyar sorstársaik pedig beosztják, amit kapnak, spórolnak, és mivel valahogy kijönnek az adott-kapott összegből, még elégedettek is a vágyaikat radírozó helyzetükkel. Aki kormánybarát, még megértő is, hiába no, a kormányfő mindent megtesz értünk, nem hagy minket az út szélén, de hát a számok nem engednek többet, így fogadjuk el, éltetjük, imádjuk és rá szavazunk, mert olyan jóravaló ember, meg jó magyar.

A teljes cikket a Magyar Hang január 13-án megjelent, 2023/2. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!