Meghasonlott magyar kereszténység

Meghasonlott magyar kereszténység

A Szent Jobb-ereklyét viszik az államalapító Szent István király ünnepén tartott szentmisén a Szent István-bazilikában 2022. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Kőkeményen keresztény kormányzatunk megint megünnepelte Szent István ürügyén – önmagát. Önmagát, a kormányzati propagandagépezet formálta „keresztény Magyarországot”, „magyar kereszténységet” – a szellemi zagyvalékot, amelynek vajmi kevés köze van a krisztusi tanításhoz és a józan észhez.

Néhány nappal a szent király ünnepe előtt tartották a Kurultájt, amelyen Kövér László tudatta a magyar nemzettel, hogy a mai Nyugat a cancel culture híve, „feladatuk, hogy minden létező emberi különbözőséget természetellenes módon felhasználva szembefordítsák egymással a fehér embert a feketével, a nyugatit a keletivel, a férfit a nővel, a fiatalt az időssel, a keresztényt a muszlimmal”. Igaz magyar tehát visszacsapó íjat használ, szereti a muszlimokat, és nyereg alatt puhítja a mobiltelefont.

Ópusztaszeren – Szent István ünnepére! – sikerült fölállítani Attila hun király ötméteres kőszobrát. Ki más adhatta volna át, mint Kásler Miklós, a magyar egészségügy szétzüllesztéséért elévülhetetlen felelősséget viselő orvos, aki miniszteri posztját leginkább történészi nézeteinek érvényesítésére használta fel.

• Orbán fizet a magyar egyháznak – és meg is rendeli a zenét…
• Az Orbán-rezsim bedarálta a keresztény egyházakat

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 26-án megjelent, 2022/35. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!