Mégis kinek az ünnepe volt az év sportolója gála?

Mégis kinek az ünnepe volt az év sportolója gála?

Kubatov Gábor, az FTC elnöke (j) átveszi az év sportpillanata díjat Székely Dávidtól, az M4 Sport csatornaigazgatójától (b) az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Impozáns gála keretében osztották ki az Operában az év sportolóinak járó elismeréseket. Megtudhattuk, hogy az újságírók szavazatai alapján az egyes kategóriákban kik lettek 2022 legjobb magyar sportolói.

A kivételes teljesítmény minden téren és időben tiszteletet, elismerést érdemel, mégis vegyes érzéseket keltett bennem a gála. Nem volt könnyű eldönteni ugyanis, hogy a magyar sport ünnepelte önmagát, a tavalyi év összességében a nemes hagyományokhoz méltó teljesítményét, vagy a sporteredmények által, ürügyén a regnáló hatalom csodálkozott rá önnön nagyszerűségére. Hiszen nemcsak aktív és visszavonult klasszisok, hírességek – a sztárvendég a legendás olasz labdarúgóedző, Fabio Capello volt – jelentek meg az eseményen, a hatalmi elit is flottafelvonulást tartott köztársasági elnöktől miniszteren át fideszes klubvezetőig.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!