Néma tartomány

Néma tartomány

Csintalan Sándor, Konok Péter, Dévényi István, Szerető Szabolcs és Reichert János a Kötöttfogás 2022. december 16-i adásának felvétele előtt (Fotó: Magyar Hang)

Kötöttfogás-hozzászólás: „Már nagyon unom, és felháborít, amit Konok itt is, meg pláne az Öt című műsorban művel. Dévényi ebben méltó társa. Már többször felvetettem, nem pofázni kell, mutassa meg a két illető meg a hasonszőrű társai, mit kell csinálni. Addig, amíg a dumán kívül semmit nem mutatnak, addig kéretik csendben maradni. Még senki nem mutatott alternatívát, de kritizálni, pláne nagy hangon, az végtelenül egyszerű.”

Elképzeltem. Kitört a tavasz, a fakadó rügyekbe boruló lombok között hangos méhrajok döngicsélnek, az időjárás-jelentés délutánra akár 20 Celsius-fokot prognosztizál. Tágra nyitom az ajtót, hadd dőljön be a napsütés, beleszippantok a virágillatú levegőbe. Itt az idő. Könnyű kabátot kanyarítok magamra. Lehúzott ablakkal gurulok az országúton, nem kapcsolok zenét, az utasteret betölti a motor hangját elnyomó madárcsicsergés. Tökéletes nap, hogy írni kezdjük a jövő történelmét.

Konok Péter a ház mellett dohányozva vár, szörppel kínál, pogácsát is sütöttek. Határozottan, de finoman odébb tessékelem a széken lustálkodó macskáit, egymással átellenbe ülünk. Mélyen a szemébe nézek: „Péter, itt az idő.” Mélyet szív a cigarettába, tudom, bólint, és rátölt a szörpömre. Hosszan, megfontoltan hallgatunk, most minden szónak súlya van. Megtöröm a csendet. – Kell egy párt.

A teljes cikket a Magyar Hang február 3-án megjelent, 2023/5. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!