Nyílt levél Tucker Carlsonnak egy magyar konzervatívtól

Nyílt levél Tucker Carlsonnak egy magyar konzervatívtól

Felültetve. Forrás: Orbán Viktor közösségi oldala.

Figyelmeztetés a magyar olvasónak: ez a cikk nem azt az egyébként elterjedt megoldást követi, hogy írunk egy nyílt levelet egy ismert embernek, ám valójában a saját közönségünknek szánjuk a mondandónkat. Ez az írás valóban a külföldi, magyarul nem beszélő olvasónak íródott (fordítások is születtek-születnek belőle), így néhány, a magyar olvasó számára közhelyszerű tényt is szükséges volt megemlítenem benne. Ezzel együtt úgy vélem, a magyar olvasó érdeklődésére is számot tarthat.

Kedves, jó Carlson úr!

Ön az amerikai Fox News hírcsatorna újságírójaként, televíziós műsorvezetőjeként az elmúlt hetet a hazámban töltötte, a műsorát is Magyarországról közvetítették, interjút készített Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, valamint előadást tartott egy kormányzathoz közel álló alapítvány fesztiválján, római katolikus hitünk vallási központjában, Esztergomban.

Boldoggá tesz, hogy érdeklődése Magyarországra vezette, és kicsit megismerkedett a magyar kultúrával. Ám hogy rögtön a közepébe vágjak, Önt csúnyán becsapták. Attól tartok, ehhez némiképp hozzájárult a talán Önt is rabul ejtő vágyvezérelt gondolkodás csapdája – amikor annyira szeretnénk, hogy az előfeltevéseink igazak legyenek, hogy minden időközben előkerülő, ellentmondó tény ellenére is ragaszkodunk ahhoz, hogy előfeltevéseink helytállóak voltak. Persze az is igaz lehet, hogy csak érem egyik oldalát vizsgálta meg, mert itt, Magyarországon egy buborékban élt, Önnel csak egyfajta véleményt ismertető, a jelenlegi kormányhoz közel álló személyekkel találkozott. Ne átkozza magát! Nem csak külföldiek, sok százezer magyar is elhitte már Orbán Viktor szirénénekét családról, történelemről, hagyományokról és nyelvről – ahogy Ön is megemlítette az egyik adásban Orbán jelszavait. Sőt, töredelmesen bevallom Önnek, magam is hittem egy időben abban, hogy a 2002 és 2010 közötti valóban szörnyű szocialista- liberális kormányzás után talán új hangvételt, friss gondolatokat, az általam ma is csodált és vágyott „polgári Magyarország” eszméjét hozza Orbán a magyar politikába. Be kellett látom, nem is tévedhettem volna nagyobbat.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 19-én megjelent 2021/34. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!