Odafent és idelent

Odafent és idelent

Fotó: Magyar Hang/Végh László

Riadó, figyelem, vigyázat, fideszes világmagyarázat következik! Azért nincs diktatúra, mert te, Dévényikém, leírhatod, hogy diktatúra van, és éjjel nem jön érted a fekete autó. Vagy épp most aktuálisan: mert a Sziget Fesztiválon fellépő Krúbi koncertjén sok ezer rajongó skandálhatta a show-elemként használt Orbán-bábunak, hogy „Mocskos Fidesz!”, és hol van Krúbi? Sehol. Már úgy értem, él és virul, sem fekete autó, sem Recsk, na, Dévényikém, létezik ennél tökéletesebben kiteljesedett szólásszabad demokrácia?

Amúgy irigy vagyok, könnyebb lehet így az élet, tisztább, szárazabb érzés a fekete-fehér, igen-nem, barát-ellenség, haza és áruló egyszerűségében. Magyarország a legjobb hely szerte e Föld kerekén, és kész. Viszontellenben soha nem írtam, és remélhetőleg soha nem is kell majd leírnom, hogy diktatúra van. Merthogy nincs. Hiába népszerű indoklása ez az ellenzék tehetetlenségének, a diktatúra nem ilyen. Magyarországon demokrácia van, amit a Fidesz szisztematikusan önmagára torzított. Az így képződménynek nevet nem adnék, adtak már neki eleget, mindenki kedvére válogathat a meghatározások között. És akkor most leírom, hogy miért van mégis diktatúra.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 25-án megjelent, 2023/34. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!