Orbán Viktor unalmas

Orbán Viktor unalmas

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Számtalan oka lehet annak, hogy egy régóta hatalmon lévő párt megbukik a soron következő választáson. Előfordulhat például, hogy vezetői arrogánssá és elbizakodottá válnak, különféle gazdasági visszaélések kötődnek hozzájuk, belekényelmesednek a hatalomba, vagy pusztán nem képesek megfelelni az új politikai kihívásoknak.

De mindezen tényezők mellett az egyik legfontosabb szempont valószínűleg az, hogy a választók egy idő után egész egyszerűen valami újra, valami másra vágynak. Lehet, hogy ez nem hangzik igazán racionálisan, ám ha a politikát kizárólag a racionalitás vezérelné, egészen másként alakulnának a dolgok mind világszerte, mind Magyarországon. Márpedig az emberek hajlamosak ráunni azokra az arcokra, amelyeket hosszú évek óta a címlapokon látnak, s ilyenkor új arcokat szeretnének látni helyettük – nincs ez másként a közéletben sem.

Ezt természetesen a több mint tíz éve kormányzó Orbán Viktor is tudja, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy az unalmassá válás halálos csapdáját elkerülje.

A teljes írást a Magyar Hang július 16-án megjelent, 2021/29. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online !

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!