Pápay György

Ahol a népnek nincs szava

Ahol a népnek nincs szava

A népszavazás ma nem több mint egy a politikai nyomásgyakorlás eszközei közül, amely elérhet ugyan bizonyos eredményeket, de nem írja felül a vezetők és a vezetettek viszonyát, a politikai osztály kizárólagos hatalmát.
Felkészülni az elkerülhetetlenre

Felkészülni az elkerülhetetlenre

A Nyugat állítólagos alkonyára való készülés jegyében kijelölt prioritások az elmúlt években elvitték a figyelmet olyan valóban elkerülhetetlen változásokról, amelyekre fontos lett volna időben felkészülni.
Az igazság középen van

Az igazság középen van

Ha van valami, ami képes lehet felülírni a Fidesz által generált ideologikus konfliktusokat, az az ajtónkon dörömbölő gazdasági válság. Nem véletlenül reagál erre a kormányoldal még több ideológiával.
Túlélni a telet

Túlélni a telet

Orbán pontosan látja: lehet, hogy a magyarok sok mindent hajlandók elviselni, de ha télen nem lesz fűtés, akkor nemes egyszerűséggel vége a dalnak.
Fapados válságkezelés

Fapados válságkezelés

Nem elegáns leidiótázni egy minisztert, de ugyanígy az sem elegáns, ha egy kormány folyamatosan azt igyekszik elhitetni a választóival, hogy az általa kivetett adókat végső soron nem nekik kell megfizetniük.
Háború a pénztárcánkban

Háború a pénztárcánkban

A helyzet a felszínen hasonló a 2006 tavasza utánihoz, amikor a hivatalban lévő kormány „trükkök százaival” megnyerte ugyan a választást, ezzel azonban saját bukását készítette elő. De ugyanilyen szembetűnő a különbség is.
Lesz-e új ellenzéki brand?

Lesz-e új ellenzéki brand?

Lesznek-e olyan szereplők, akik képesek létrehozni, adott esetben kikényszeríteni egy olyan ellenzéki szövetséget, amely új minőséget hoz az „eladhatatlan” pártok összefogásához képest.
Isten óvja, miniszterelnök úr!

Isten óvja, miniszterelnök úr!

Elsőként szögezzük le: Orbán Viktor halálát kívánni vállalhatatlan. Akik valóban elutasítják ezt a rendszert, aligha kívánhatnak mást, mint Orbán Viktor „klasszikus” politikai bukását, hiába tűnik ez ma nehezen elképzelhetőnek.