Pápay György

Háború a pénztárcánkban

Háború a pénztárcánkban

A helyzet a felszínen hasonló a 2006 tavasza utánihoz, amikor a hivatalban lévő kormány „trükkök százaival” megnyerte ugyan a választást, ezzel azonban saját bukását készítette elő. De ugyanilyen szembetűnő a különbség is.
Lesz-e új ellenzéki brand?

Lesz-e új ellenzéki brand?

Lesznek-e olyan szereplők, akik képesek létrehozni, adott esetben kikényszeríteni egy olyan ellenzéki szövetséget, amely új minőséget hoz az „eladhatatlan” pártok összefogásához képest.
Isten óvja, miniszterelnök úr!

Isten óvja, miniszterelnök úr!

Elsőként szögezzük le: Orbán Viktor halálát kívánni vállalhatatlan. Akik valóban elutasítják ezt a rendszert, aligha kívánhatnak mást, mint Orbán Viktor „klasszikus” politikai bukását, hiába tűnik ez ma nehezen elképzelhetőnek.
Mi leszünk a többség?

Mi leszünk a többség?

A fideszes többség fokozatos kikovácsolásának történetéből nem a totális apátia az egyetlen levonható konklúzió. Érdemes inkább azt észrevenni, mennyivel kevésbé statikus a választói magatartás, mint ahogy azt az ellenzék hosszú éveken át feltételezte.
Segítsünk Európának!

Segítsünk Európának!

Nem szabad az ellenzéknek az uniós támogatások befagyasztása mellett érvelnie: mert az nyilvánvalóan nem szolgálja az ország érdekét. Ehelyett azok decentralizált elosztását kell követelnie.
Új pártok, régi dilemmák

Új pártok, régi dilemmák

Egy ennyire kedvezőtlen lejtésű pályán mit sem ér a megszokott ellenzéki rutinpolitizálás. Ezért fontos, hogy elismerjük azon szereplők teljesítményét, akikben legalább a hajlandóság megvan arra, hogy kilépjenek annak keretei közül.
Az összefogás csapdájában

Az összefogás csapdájában

Tehetnénk egy próbát azzal az eretnek elgondolással, hogy előbb építsünk valós társadalmi támogatottságú pártokat, és majd egy-egy választási helyzetben meglátjuk, ezek miként tudnak együttműködni a kormánnyal szemben.
Egy nem sorsdöntő választás

Egy nem sorsdöntő választás

Amikor Magyarország politikai sorsa valóban eldőlt, az az előző, 2018-as választás volt. Mindaz, ami ezen a télies tavaszi vasárnapon történt, logikusan következik az akkor született kétharmadból.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben