Puzsér Róbert: Nem térek ki az ütés elől

Puzsér Róbert: Nem térek ki az ütés elől

Puzsér Róbert publicista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A hatalom érzi a veszélyt, ezért trenírozza söpredékét 2026-ra és 2030-ra. Ennek a felkészülésnek a része Ábrahám Róbert ökölcsapása is – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Puzsér Róbert, akit a Pesti Srácok újságírója évek óta tartó vitájukat követően az utcán támadott meg július 19-én. A publicista szerint az őt ért „ökölcsapás meg annak az utóélete a weimari közállapot újabb lépcsőfokát jelenti a zsarnokság felé”. – Érdemes regisztrálni, hogy hány közszereplő hitelesíti a fizikai erőszakot és ezáltal az ország alászállását a polgárháborúba – fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy az infernális proli düh becsatornázása két közszereplő vitájába – ez már 2026-nak szól. Szavai szerint a hatalom így készül fel a választásra, egészen pontosan a választás neki nem tetsző kimenetelére. – Azokból, akik most ujjonganak az erőszak láttán, a Fidesz ütőképes hordát szervez 2026-ra. A feladatuk az utcákon és a köztereken az illiberális uralom megvédése lesz – fogalmazott Puzsér Róbert.

A publicista beszélt arról is, hogy a Tisza Párt két év múlva leválthatja a Fideszt a kormányzati hatalomból, de a rendszerváltáshoz kétharmados országgyűlési többségre van szükség, ami 2026-ban még nem tűnik életszerűnek. Addig jó párszor módosul még a választási rendszer, hogy a Tiszának minél kisebb esélye legyen elárasztani a hatalom hadállásait. De ha a fennálló körülmények nem változnak, vagyis ha fennmarad a megélhetési, az erkölcsi és a politikai válság, plusz a Fidesznek kedvezőtlen demográfia hat további évet kap Orbán Viktor híveinek kihalására és a vele ellenszenvező fiatalok szavazókorba lépésére, az 2030-ra rendszerváltást érhet.

• Miért nem érzi rasszizmusnak az Ábrahám Róbertről írt véleményét?
• Milyen társadalmi következményei lehetnek az ütésnek az eddigi reakciók alapján?
• Megvágta-e az ütésről készült hangfelvételt?
• Miért keveredett önellentmondásba Huth Gergely?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap augusztus 8-ig kapható 2024/31. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!