Retró parlament

Retró parlament

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. szeptember 30-án. Mögötte Kövér László, az Országgyûlés elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Minden ott folytatódik, ahol tavasszal abbamaradt. Ezt mondta hétfőn a parlament szezonnyitó ülésén viszonválaszában Orbán Viktor. Az országgyűlési viták színvonalára talán igaz ez, de a miniszterelnök is jól tudja, nagyon sok minden megváltozott a magyar politikában az év eleje óta. Új helyzet van egy olyan új szereplő miatt, aki egyelőre nem képviselteti magát a parlamentben. Így rá legfeljebb utalgatni lehet, árnyékbokszolást bemutatva, a régi, június 9-én hatalmas gyomrost kapott ellenzéken tudott hétfőn újfent gúnyolodni a miniszterelnök a fegyverhordozóival együtt. Sekély e kéj.

Abban igazuk lehet, hogy a parlamenti ellenzékben nyugtalanságot keltett a választási eredmény, a Tisza Párt berobbanása. Talán ezért is adta elő a figyelmet magára irányítva provokatív felszólalását Gyurcsány Ferenc a Putyin markában tartott miniszterelnök árulásáról. Az elfogultságán, indulatain jó ideje uralkodni sem próbáló Kövér László házelnök, a parlament rosszkedvű gondnoka meg is vonta tőle a szót. A 2006-os gyurcsányi normasértésre emlékeztetve azt mondta, hogy a DK elnökének nincs joga hazaárulónak nevezni Orbán Viktort (ezek szerint másnak van), az elhallgattatás és a tartalmi állítás negligálása mintha azt jelezné, hogy kellemetlen pontot ért a támadás. Orbán Balázs botrányos mondatai után különösebb magyarázatra sem szorul, hogy miért.

• Miért felettébb visszás az orbáni gazdasági ambíció?
• Mivel bizonyítja Deutsch Tamás, hogy a Fidesz habozás nélkül megteszi, amivel az ellenfeleit vádolja?
• Milyen tartalmi választ ad új kihívója megjelenésére Orbán Viktor?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap október 10-ig kapható 2024/40. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!