Semmiföldje

Semmiföldje

Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)

Morfondír. Van olyan, hogy a zempléni ember? A pesti? Nem a fővárosi, hanem a Pest megyében született. A hevesi? A tolnai? A veszprémi? Már úgy értem, hogy valami csak ide, csak oda, szigorúan lokálisan érvényes tulajdonságról beszélhetünk-e.

Azért agyalok ezen, mert… De tudják, mit? Kezdem az elejéről. Torinóból indulunk, ám ígérem, meg fogunk érkezni a Kiskunságra. Szóval, amikor a fiacskám elérte a 185 centiméteres magasságot, elkezdett vágyakozni egy első generációs, körműszeres, nyitható tetős FIAT 500-asra. Talán a fizikai-logisztikai (lásd még: beleülni) képtelenség okán. Csakhogy ezekkel a pöttöm cukisággombócokkal, pontosabban az árukkal rendesen elszaladt a paci: egy-egy jobb állapotúért, amit nem tréleren kell végigráncigálni a fél országon, 3-4 millió forintot is elkérnek. Ennyi pénzt pedig nyári diákmunkából meglehetősen nehéz összeszedni, kivéve persze, ha az illető kamasz nem kapcsolódik valamilyen módon a miniszterelnök saját lábán ácsorgó családjához, ami esetünkben semmilyen szinten sem áll fenn.

Dévényi István teljes publicisztikáját keresse a Magyar Hang február 12-én megjelent 2021/7. számában (tartalomjegyzék itt), vagy olvassa el online, itt!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: vidék