Soros elnökség

Soros elnökség

Orbán Viktor az uniós csúcson (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Nem kell ugrani, nem OLYAN elnökség, csak kisbetűvel mégsem kezdhettem a címet. Szóval soros elnökség, e sorok megjelenése idején már ötödik napja, amelyet betölt most Magyarország az európai uniós tagságunk jogán. 2011 után második alkalommal mondhatjuk magunkénak ezt a fontos pozíciót, amelyet féléves rotálásban minden tagország megkap, és ki így, ki úgy él vele. A mi helyzetünk igen különös most, mert egy, az Európai Unió intézményrendszerét, káderpolitikáját zsigerből gyűlölő hatalmi elit próbál elnöki pozícióban boldogulni megvetése „tárgyának” székhelyén, Brüsszelben, ráadásul 6 hónapon át. Olyan ez, mintha Áts Feri igazgatná a Pál utcai fiúk csapatát hosszú időn keresztül a grundon.

Az elnökség kezdete gyakorlatilag egybeesik az ötévenként esedékes uniós választással, emiatt aztán a magyar adminisztráció legnagyobb bánatára feltűnően pontos híradások érkeznek az EU központjából az egyes nemzeti pártok megválasztott képviselőinek frakció kereséséről. Így arról is, hogy a Fidesz 11 képviselője hetek óta úgy kóvályog a különböző tömörülések környékén, mint az a bizonyos gólyadolog a levegőben. Ahová vágyakoznak, ott nem kérnek belőlük, s ezt sértődött hazudozással kommunikálják a kétmilliós béketábornak, ahová hívnák őket, oda nem fűlik a foguk menni, kapkodás, zűrzavar, mint akire rányitottak házasságtörés közben.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 11-ig kapható 2024/27. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!