Tarr Zoltán: Ez ugyanaz a félelem, mint amiben felnőttem

Tarr Zoltán: Ez ugyanaz a félelem, mint amiben felnőttem

Tarr Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az állam, a kormány olyan módon van jelen az élet különböző területein, hogy a szakmai és egyéb szempontokat teljes mértékben átlépi. Erre a társadalom úgy reagál, mintha 1984-ben élnénk, még a peresztrojka előtt. Azt a csendet és félelmet érzékelem, amiben én is felnőttem – ezt mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Tarr Zoltán. A református lelkész – akit elbocsátottak állami állásából, miután felszólalt Magyar Péter tüntetésén – úgy látja, hogy a társadalom egy széles rétege változást szeretne Magyarországon. 

Kitért arra is, hogy az ember jó esetben ötvenéves korára eljut oda, hogy már sok tapasztalata van, és szeretne visszaadni valamit annak a közegnek, amelytől sok mindent kapott. Valahogy így érzi most magát. Alapvetően az egyházban szerette volna ezt megtenni, de most mégis úgy tűnik, hogy a közéletben fogja. – Elvesztettem az állásomat, és további egzisztenciális problémákkal is számolok, de úgy gondolom, ezen kívül engem már túl sok minden nem érhet – mondta.

Az interjúban erről is olvashat:
• Mi döntötte el, hogy politikai pályára lép?
• Milyen a politikai világképe?
Azon fáradozik, hogy lemondásra bírja Balog Zoltán püspököt, de mit tesz?
• Hogyan lehet lemérni, hogy mennyire megosztott a református egyház ebben az ügyben? 

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 25-ig kapható 2024/16. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!