Titkolózás és rohamtempó a fonyódligeti Erzsébet-tábornál

Titkolózás és rohamtempó a fonyódligeti Erzsébet-tábornál

A fonyódligeti Erzsébet-tábor felújításán a Fejér B.Á.L. Zrt. dolgozik (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Noha három hét múlva, augusztus elsején gyermekeket kell fogadnia a fonyódligeti Erzsébet-tábornak, nem úgy fest a kormány által elajándékozott üdülő, mint amely kész lenne az első turnus fogadására. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Fejér B.Á.L. Zrt. és az alvállalkozók még az épületeken is dolgoznak, ottjártunkkor éppen csak elkezdték a jurtaformájú épületek burkolását. A tábor területén halomban állnak még a burkolóanyagok is, a munkagépek az „urak”, zöld terület elvétve akad, homok és döngölt föld annál inkább.

A munkatársunk által megszólaltatott dolgozók nagy titkolózásról számoltak be. Egybehangzóan mondták, hogy július 25-éig le kell vonulniuk a munkaterületről. Egyikük azt is hozzátette: „el van döntve, hogy ide augusztus elsején gyerekek jönnek”, ha törik, ha szakad. Pedig az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz tartozó üdülő utcájában található tájékoztatók szerint is 6-8 hónapos kivitelezési idővel számoltak, ez pedig őszi munkavégzést is jelenthetne. Ennek ellenére augusztusra négy turnust hirdetett a Hornyák Tibor által vezetett alapítvány.

A teljes cikket a Magyar Hang július 9-én megjelent 2021/28. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!