Tudathasadásból olimpiát

Tudathasadásból olimpiát

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

A futball maradjon ki a politikai küzdelmekből – kérte Csányi Sándor OTP-vezér, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke múlt hét végén megjelent közleményében. Jó szándéka jeléül azonnal meg is hívta a magyar válogatott soron következő meccsére Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást, mivel, mint írta, a stadionokban mindenkit szívesen látnak. Csányi Sándor gesztusa Magyarországon ma már nehezen értelmezhető, talán erre mondják, hogy „európai”, legyen azonban bármilyen előremutató, nyitott és bölcs, az érvelése alapvetően hibás. 

Ahogy a sport szinte minden ága, a futball is oly mértékben átpolitizált itthon, hogy a politikai küzdelemről való leválasztásával épp a lényege kérdőjeleződne meg. Nincs lehetőség békejobbot nyújtani, mert a sport területén már nem maradtak egyenlő felek. Otthon, a négy fal között persze mindenki úgy szurkol (a magyaroknak), ahogy akar, de nyilvánosan, a stadion szent terében ezt már csak a hatalom feltétel nélküli elfogadásával teheti meg.

A teljes interjút a Magyar Hang szeptember 3-án megjelent 2021/36. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!