Tüntetni készülnek a „jobbágyok”

Tüntetni készülnek a „jobbágyok”

Kolesár András és Földvári Zsuzsanna (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Tüntetésre készül október 23-án, és a jövőben a társadalmi ügyeket összegyűjtő és kihangosító platformként szeretne működni a Jobbágyság névre keresztelt szerveződés. A részben futárokból, részben más foglalkozású civilekből álló csoport a nyáron több, a katamódosítás elleni tüntetést is szervezett – mondta el a vezetőség nevében Kolesár András és Földvári Zsuzsanna.

Kolesár András 20 éves egyetemista, futárként is dolgozik. Neve onnan lehet ismerős, hogy a katás tüntetések idején a tiltakozók képviseletében ő tárgyalhatott Palkovics László technológiáért és iparért felelős miniszterrel. Kolesár most arról számolt be a Magyar Hangnak, hogy a Futárok a katáért néven a közösségi médiában indult csoportjukat kiszélesítették, és átnevezték „Jobbágyság”-ra. Ezzel is jelezni szeretnék, hogy nem csak egy szűk réteg ügyét kívánják képviselni. – Mi egy civil véleménynyilvánító platformot szeretnénk létrehozni, hogy összegyűjtsük azok sérelmeit, akikbe belerúgott az állam az Orbán- vagy éppen még a Gyurcsány-kormány alatt. A cél, hogy közös erővel szólaljunk fel – fejtette ki Kolesár. Jelenleg egy nagyobb méretű tüntetés szervezésén dolgoznak október 23-ára, amihez folyamatosan egyeztetnek több tucat szakszervezettel – például a pedagógusok érdekképviseleteivel, vagy éppen a vasutasokéval.

• Kikből áll a Jobbágyság?
• Miért nem akarnak együttműködni a pártokkal?
• Milyen célt szeretnének elérni?

A teljes cikket a Magyar Hang október 7-én megjelent 2022/41. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!