Tűzoltás

Tűzoltás

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag (Fotó: MTI/Varga György)

Ausztriában jelen ismereteink szerint februártól kötelező lesz beadatni a koronavírus elleni oltást. Mivel Ausztria a (valamikori) laborunk, ráadásul harminc éve akarunk úgy élni, mint éltek ők harminc éve – ideértve az egészségügyi ellátást –, adódik a kérdés: mi lesz itthon? Itthon, ahol sokkal nagyobb pusztítást végzett a járvány, és ahol az osztrákok által az első hullám idején már levont következtetésekből (tesztelni, tesztelni, tesztelni, no meg az egészségügyet eleve rendesen finanszírozni) valahogy nem sokat tanultak a kormány illetékesei. Azokra, akik laboránsok lettek volna ebben a bizonyos laborban, ma már a Petri-csészék mosogatását sem bíznák rá.

Orbán Viktor is pontosan tudja persze, hogy a helyzet drámai, az oltottak aránya nyugat-európai összevetésben alacsony, a hazai egészségügy kapacitásai egyre végesebbek, kevés a szakdolgozó. És a társadalom is egyre fáradtabb, érthető módon egyre nehezebben viseli az újabb és újabb ígéreteket, hullámokat, hazugságokat. Ahogy a harmadik hullám idején, úgy most is hibát hibára halmoz a hatalom.

Erről is olvashat a cikkben:
• A hatalom hosszú évek óta a legvadabb összeesküvés-elméletekkel eteti a népet, csoda hogy sokan fogékonyak rá?
• Kormányunk ismét az egyik végletből a másikba eshet.

A teljes cikket a Magyar Hang november 26-án megjelent 2021/48. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!