Ezt most elblankázták

Ezt most elblankázták

Kálmán Olga és Nagy Blanka (Fotó: Youtube/Kálmán Olga)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly decemberben, amikor országszerte felháborodtak az emberek a rabszolgatörvény miatt, számos utcai demonstrációra gyűlt össze annyi tüntető, amennyi már a kritikus tömeget is szinte meghaladta, Kecskeméten szólásra emelkedett egy vörös hajú, végzős gimnazista lány. És olyanokat mondott a Fideszre, hogy „undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány”, amely járja az országot.

Szónoklatában pellengérre állította Mészáros Lőrincet, a miniszterelnök multimillárdossá gazdagított barátját, és a saját lábán álló Orbán Ráhel költekezéseit. A hatgyermekes családból származó Nagy Blanka arról beszélt, megszólítva az egyik korosabb tüntetőt is, hogy szerinte nem igazságos, hogy „ez az undorító tolvajbanda, ez a mocskos oligarchakormány bezsebeli magát a nyugdíjas éveire, maga meg nyugdíjasként csak nyomorogni fog”.

Felsorolta, miket írtak a sajtóban meg a közösségi hálón a kormánnyal szemben elégedetlenek. Felemlegette a túlóratörvényt, a kormány befolyása alá tervezett különbíróságokat, a mindent eluraló kormányzati propagandát, de mindezt lazán zárójelbe is tette azzal, hogy itt a legnagyobb baj az, hogy immár kilenc esztendeje hülyének nézik az embereket. „Mára a Fidesz lett az elnyomó hatalom!” – üvöltötte bele a mikrofonba, az erősítők pedig még jobban felerősítették a diáklány mondanivalóját.

Nagy Blanka: Voltak, akik elfordultak tőlem | Magyar Hang

Nem sokan, de voltak, akik azt mondták a kormányellenes tüntetésekről ismertté vált lánynak, hogy innentől kezdve nem ismerik.

Kemény szókimondó, gyújtó hangú szónoklat volt Nagy Blankáé. Rendesen fel is tüzelte vele a tömeget. De mindenki tudja, hogy a tüntetéseken felszólalók célja a lelkesítő, tettekre sarkalló, gyújtó hangú beszéd.

Nagy Blanka szónoklatából nem lett volna országos hír. Ezzel a beszéddel nem írta volna be magát a 2018-as politikai évkönyvbe, ha a hangos tetszésnyilvánítások hatására nem veszíti el a fejét, amit pedig megfogadott magának még reggel a tükör előtt, amikor úgy döntött, mégsem köti össze a haját, mert nem akar idősebbnek tűnni, mint amennyi. A felfokozott hangulatban megtörtént, aminek nem kellett volna: a befejezés penetránsan trágárra sikeredett, sőt, még egy kocsist lepipáló káromkodás is kicsúszott a száján. Mindegy, lesz, ami lesz, gondolhatta.

Lapunk polgári stílusára tekintettel nem idézném ide szó szerint, mit mondott Blanka, úgyis mindenki tudja. Egy nagy tekintélyű politikusra, ráadásul fideszes kereszténydemokratára mégsem mondhatja egy érettségi előtt álló fruska azt, hogy bajszos f...! Ilyet csak tíz alatti sorszámú párttagkönyvvel, szlovák rendszámú autóval, több kötetre rúgó publicisztikai írásművel, lovagkeresztes kitüntetéssel mondhat olyan valaki, aki hetvenhétszer bírta idézni Krúdy Gyulát, és aki 32 ezerért bérel önkormányzati lakást a Várnegyedben.

Polgári, oppárdon: Proli Magyarország | Magyar Hang

Bayer Zsolt csúnyán lebukott. Immár nem csupán „a Fidesz trágárságfelelőse”, hanem „a Fidesz mutyifelelőse” is megfelelő jelző lehet annak a bizonyos 5-ös párttagkönyv tulajdonosának.

Summa summarum: Blanka szónoklata trágárnak trágár volt, de semmilyen veszélyt nem hordozott a regnáló hatalomra nézve. Nem mondta azt, hogy: döntsük már meg a kormányt, ne siránkozzunk! Nem szólított fel a szérűn villájára támaszkodó parasztokat a kaszák kiegyenesítésére, nem mondta a devizahiteleseknek, hogy gyújtsák fel otthonaikat, ahonnan elüldözték őket, nem hívta fel bosszúra az öngyilkossá vált családfők özvegyeit, nem mondta, hogy meneküljön innen minden bérrabszolga, akiben még maradt némi öntudat és tartás.

A jobboldali propagandagépezet megérezte a vér szagát, könnyű prédának, gyenge, védtelen célpontnak gondolta Blankát. Aki mögött nem áll senki, még egy III/III-as, szigorúan titkos állományú felmenő sem, aki bebiztosította családja védelmét néhány fontos dokumentummal például ilyen élethelyzetekre. Blanka múltjában nem találtak semmit, eddigi élete makulátlan, mint a fehér hó.

Ő még csak most 18 | Magyar Hang

A kormány „sajtója” úgy rontott rá Nagy Blankára, mintha komoly politikai szereplővel állna szemben, aki fenyegetést jelent a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező hatalomra.

Nem találhattak rajta fogást, így aztán a tanulmányi előmenetelével, az egyes és kettes osztályzataival kezdték revolverezni minden irányból. Blanka most sorra nyeri a sajtó-helyreigazítási pereket, sőt talán még polgári, kártérítési perekre is sort kerít ügyvédi segítséggel. Ha így lesz, még az is előfordulhat, hogy a lejáratását megkísérlő sajtóorgánumok tulajdonosai akkora kártérítést fognak kifizetni, amiből Blanka az egyetemi tanulmányait is képes lesz finanszírozni akár egy jó hírű külföldi egyetemen is.

Nagy Blankát Kálmán Olga kedveltette meg velem a világhálóra szorult új műsorában. Megnézve az interjút arra a következtetésre jutottam, hogy Blanka értelmes, tiszta szívű, tehetséges lány, pont olyan, mint generációjának túlnyomó többsége. Pontosan látja, hogy az ellene indított támadás, az ádáz, minden aljas eszközt bevető lejárató kampány célja korosztályának megfélemlítése, az, hogy ne merjék támadni a NER-t, ne üssék az orrukat a nagyok, a hatalmat birtoklók dolgába, ne ártsák magukat a politikába.

Nagy Blanka diáktüntető - Kálmán Olga interjú

Nagy Blanka diákszónok szerint az ő lejáratása, már nemcsak róla szól, hanem üzenet másoknak: így jár az, aki felemeli a szavát.

Az interjút nézve meglepett Blanka éleslátása, az, ahogy – a hat gyermeket nevelő családjának hétköznapi életéből nyert tapasztalatara alapozva – lehántotta a propaganda mázát a kormány velejéig cinikus és igazságtalan családtámogatási politikájáról, ahogy képes volt elnyomott osztályként láttatni a rabszolgatörvénnyel megalázott milliókat, a bérből és fizetésből tengődőket.

Ha 1998-ban úgy láttam, hogy a szocialisták és a szabad demokraták közös erővel eltocsikolták a hatalom megőrzésének esélyét, most úgy látom, hogy a fideszes kereszténydemokraták elblankázták… A bukásukat Blanka és kortársai fogják okozni, mert velük szemben a „pöknyalók és seggcsókolók xerxesi serege” egy fabatkát sem ér.

(A cikk még az előtt született, hogy a Pesti Srácok újságírója megjelentetett volna egy megalázónak szánt képet Nagy Blankáról a Facebook-oldalán – a szerk.)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/15. számában jelent meg, 2019. április 12-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/15. számban? Itt megnézheti!