Kamupártos csalók nyomában

Kamupártos csalók nyomában

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez a cikkem kissé olyan, mintha kinyomtatnám az internetet. Gulyás Márton You Tube-csatornáján, a Partizánon tavaly tavasszal be-mutatott oknyomozó anyagról fogok írni, és az ahhoz kötődő aktualitásokról. Gulyás Márton videóiban a kamupártszervezésre és a kampánypénzek lenyúlására épülő szervezett csalást tárt fel. A boldog lezárás azonban elmaradt, ugyanis a csalás résztvevői közül mind békében élvezhetik a lopott közpénz (száz)millióikat. A leginkább arcpirító ebben a történetben pedig az, hogy a bizniszpárthálózat egyik gengsztere börtön helyett női magazinokba és show-műsorokba jár „szakérteni”.

A Partizán Kamupártok nyomában című oknyomozó sorozata egy kellemetlen riportfilm. Megviseli az embert. Émelyítő végigpásztázni közéletünk sötét bugyrait. A becsapottak nyomorát és a becsapók gátlástalanságait. A videókban a hatalom arroganciájával beszéltek a nulla százalékot elérő pártok vezetői, akik teljesítményükben is a jelenlegi hatalomhoz méltók: pénzt loptak mindannyiunktól, és bizalmat a kiszolgáltatottaktól. Sajnos azonban az oknyomozó film ma is aktuális, és nem azért, mert már szerveződnek az új kamupártok a két év múlva esedékes választásokra. Aktualitását egyik szereplője adja, aki a vírus idején különösen is sokat szerepelt különböző médiumokban és internetes platformokon. Dr. Gődény György izmait igen, de kamupártos, gengszter mivoltát nem domborítja ki „szakértő” videóiban.

Mivel több ismerősöm rácsodálkozott, hogy Gődény György nem pusztán egy fitneszvlogger, hanem egy Közös Nevező nevű bizniszpárt alapítója is egyben, fontosnak tartom hangsúlyozni az ő szerepét. És fontosnak tartom hangsúlyozni azt is, hogy a mai, beteg magyar jogállamban bizniszpártot működtetni nem csak „egyszerű” lopás, amelyben mások (különösen, ha gázszerelők) sokkal előrébb járnak. Kamupártot alapítani közéletünk szentségsértése. A polgári ethosz számára az egyik legalantasabb tevékenység. Aki bizniszpártot működtet, visszaél mindazzal az értékkel, amelyet a demokrácia jelent, és meggyalázza mindazt az erőfeszítést, amelyet mások a szabad, modern, polgári Magyarország megteremtéséért áldoztak. Aki kamupártszervezésben tevékenyen részt vesz, az nem méltó az írástudók bizalmára.

A Partizán oknyomozó videója gyomorforgató valóságot tárt föl, egy egész hálózatot a kamupártok szervezése mögött. Köztársaságunk tragédiája kicsiben, hiszen a rendszerváltáskor indult, és egy eredetileg szép eszmébe fonta bele magát. A Magyarországi Zöld Pártból született ugyanis meg. A párt alulról jövő kezdeményezésként indult, de mivel az első szabad választáson elbukott, és nem érte el az 1 százalékot sem, szét is hullott. A párt romjait aztán a későbbi kamupártos hálózat fontos alakja, Stekler Ottó vette át, aki társával, Elekes Tiborral borzalmas, nemzeti szocialista retorikát alkotott meg a zöldpárthoz.

A politikai csoportosulás méltó módon a süllyesztőbe került, Stekler Ottó közéleti pályafutása azonban nem szűnt meg. Felesége, Seres Mária révén 2009-ben vált újra tényezővé. Seres Mária ügyesen szólította meg a demokráciában csalódottak növekvő táborát, és népszavazási kezdeményezésével 600 ezer értékes személyes adatot és aláírást gyűjtött össze. Seres Mária 2010-ben és ’14-ben személyesen állt az élére egy reménytelen pártformációnak, sokak gátlástalan kihasználásával és becsapásával. A Seres–Stekler házaspár azonban nem egyedüliként látta meg a párt- és kampányfinanszírozási kiskapukat.

Bár cikkem nem róla szól, de fontosnak tartok Gődény Györgyön, Seres Márián és Stekler Ottón túl még egy nevet megemlíteni, Sipos Zoltánét. Sipos Zoltán a Partizán oknyomozó videójában bociszemekkel csodálkozik rá az édesanyját és több munkatársát is felölelő kamupárthálózatra, mondván, a látszat árulkodó, de hamis, hiszen ő ártatlan. Személyének érintettsége azért fájó, mert a kamupárt világán túl ő Országos Keresztény Vállalkozói Konferenciát szervez, és evangelizációs plakátkampányt támogat. Hetvenszer hétszer (azaz végtelenszer) kell megbocsátani annak, aki bűnös, valóban. Sipos Zoltán jó útra térését nem is vagyok hivatott megítélni. Mégis, ha a társadalmat érintette az elkövetett bűn, akkor illő a bűnbánatba is bevonni a társadalmat. A kamupárthálózat története ebben is hasonlít a Magyar Köztársaságra, hiszen – akárcsak a rendszerváltáskor – a szembenézés itt is elmaradt.

A Közös Nevező bizniszpárt alapítójaként ebbe a társaságba tartozik Gődény György is, aki egy Fidesz-közeli táplálékkiegészítő-cég arca a YouTube-on. Milliós nézettségű videóiban a koronavírus veszélyeinek tagadásáról delirál ugyanolyan magabiztossággal, mint ahogy kamupártja politikai missziójáról oktatta ki arrogánsan Gulyás Mártont egy 2018-as interjúban. A propagandamédiumokon túl a Nők Lapja vagy a Jakupcsek-show is fölkeresi Gődényt, de az eltűnt 150 millió helyett az egészséges férfi testképről kérdezi.

A Nők Lapjának így nyilatkozott: „Az ördögi körből egyedül nem lehet kitörni, de a segítségkéréshez egyfajta betegségtudat szükséges, amikor a szteroidhasználó felismeri, hogy ez így nem normális.” Bölcs megállapítás, amely átfordítható a közéletre is, ha a közpénzlopást a teljesítményünket természetellenesen megnövelő túlzott szteroidhasználathoz hasonlítjuk. Betegségtudata azonban félő, nemcsak Gődény Györgynek nincs, hanem mindazoknak, akik legyintenek a kamupártok gyalázatára. Pedig betegségtudat nélkül nincs esély a gyógyulásra.

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2020/23. számában jelent meg június 5-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/23. számban? Itt megnézheti!