Publicisztika

Add már, Uram!

Add már, Uram!

Két portával fentebb június elejére száradt ki a kút, az alsó szomszédnál már májusban sem volt víz. Meg se próbálnak újat fúratni, mert minek. Vezetékesről viszont képtelenség, nagy a háztáji ahhoz, hát várják az esőt.
Határvadász biztonsági őrök, szevasztok!

Határvadász biztonsági őrök, szevasztok!

Olyan ez a határvadászosdi, mint az ispánok és a vármegyék: mennyivel kényelmesebb mindenkinek, ha az elnevezésekről beszélünk, mintha megnéznénk egy-egy ispán viselt dolgait, vagy némely „vármegyeháza” költségvetését.
Jaj az ellenzéknek!

Jaj az ellenzéknek!

Mind a dualista, mind a horthysta rendszer bukása nagy katasztrófa révén ment végbe, többek között az akkor szemben álló erők együttműködésre való képtelensége miatt. Kár, hogy a NER vezetői ez esetben nem figyelnek kellőképpen a múlt figyelmeztetésére.
Bedarált lapok

Bedarált lapok

A Világgazdaság és a Figyelő esetében az történik, ami annyi más helyen az országban. A parazita hatalom elfoglalta, felhasználta, tönkretette, majd eldobta azokat.
Böngésző

Böngésző

Valakinek meg kellene végre rajzolnia a magyar böngészőket, ahol a kert végében nem egy fűnyíró traktor parkol a komposztálóállvány mellett, hanem kerekeitől megfosztott autóroncs korhad a rozsdás benzineshordó társaságában.
Van még Pegasus-ügy, vagy nincs már?

Van még Pegasus-ügy, vagy nincs már?

Számomra az egész Pegasus-ügy leglényegesebb tanulsága az volt, hogy kiderült, a „külső engedélyező” nem is mindig a törvényben előírt igazságügy-miniszter volt, hanem a törvényi rendelkezéssel ellentétben lepasszolta a feladatot az egyik államtitkárának.