Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz Orbán Viktornak

Szerző: | 2020. december 08., 06:05 | Koffein

Orbán Viktor 2020. december 7-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lazít karácsonyra a kijárási tilalmon és a járványügyi korlátozásokon a kormány. Pedig több minden utalt rá, hogy az ünnepekre jöhet az enyhítés: például Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter személyes véleményeként fogalmazta meg mindezt december elején egy bizottsági meghallgatáson.

HIRDETÉS - AIP

De hétfőn aztán jött Müller Cecília tiszti főorvos asszony, és bejelentette, hogy majd jön Orbán Viktor miniszterelnök és bejelenti, amit be kell. Aki jött és bejelentette, hogy marad a szigor: január 11-éig érvényben maradnak a korlátozások, még szilveszterre is. Valamint elmondta a miniszterelnök azt is, hogy december 21-én döntenek arról, hogy szentestére esetleg feladják a szigort.

Minden irónia nélkül mondom, ez utóbbi komoly előrelépés: azon földi halandóknak, akiknek nem adatott meg, hogy napról napra szirénás és sofőrös kormányautóval suhanjanak el a magyar valóság mellett, azért kell pár nap a készülődésre.

Orbán Viktor egyébként a döntését azt követően hozta meg, hogy szakemberekkel konzultált, olyanokkal, akikről nem is olyan régen még azt mondta a parlamentben, hogy „ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz” nekik. Persze Orbán olyat is mondott már, hogy „állig fel vagyunk fegyverkezve”, aztán hamar kiderült, hogy nincs aki „elsüsse”, akarom mondani, üzemeltesse a lélegeztetőgépeket. Kijelentette azt is, hogy „mindenkit meg tudunk gyógyítani, aki elkapja ezt a betegséget”, hogy aztán ezt a mindenkit „ötven százalékra” módosítsa.

Így jutottunk el oda, hogy ma már tulajdonképpen pusztán csak „ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz” – Orbán Viktornak.

Mert hát maga a kormányfő is úgy nyilatkozott november közepén az egyik nemzetgazdasági szempontból kiemelten közérdekűnek minősülő televíziójának, hogy két hét múlva döntenek majd arról, hogy lehet-e majd karácsonykor 10 főnél nagyobb családi összejöveteleket tartani. Ekkor döntöttek a most meghosszabbított korlátozó intézkedések életbelépéséről, de mielőtt azok részleteit a közlönybe pötyögték volna, még azon rugóztak egyet, hogy belevéssék a gránitszilárdságúba, hogy az anya nő, az apa férfi. Meg hogy mi is az a közpénz. (Mellékszál, de a fontosabbik fajtából: csodálkozunk, hogy ennyi megveszekedett vírustagadó van, amikor azt látják, hogy ilyesmivel bíbelődik a kabinet egy világjárvány közepén?)

Úgyhogy most nem tudunk mit tenni, mint spekulálni: ugyan miért döntött így Orbán Viktor? Későn döntött a lezárásról? Most harapott vissza a mívesen megöntött gumicsont? A kormányfő ízlése most éppen úgy diktálta, hogy a virológusoknak higgyen? Elkezdett kimondottan a járványkezelésre mérni a Századvég? Mindez egyszerre, vagy csupán ezek tetszőleges kombinációja?

Mindenesetre vigyázzunk magunkra, már csak azért is, mert ez szemmel láthatóan a kormánynak egyre nehezebben megy. Pedig erre is kapják az adónkat, csak hát ebből a járvány ideje alatt sportra 140,2 milliárddal több megy el, egészségügyre pedig csak 50,7 milliárddal. Feltehetően persze ez is ízlés kérdése: egyetlen egy ember ízléséé.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, koronavírus-járvány, Orbán Viktor


A háború első napja

A háború első napja

Csakhogy nem egyenlő felek küzdelméről van szó, hiszen egyikük végső soron – bár azt mondja, megvan nélküle is – pénzt szeretne kapni a másiktól.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest