Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Apák és fiúk

Szerző: | 2021. január 19., 06:10 | Koffein

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sára Sándor talán legfontosabb szellemi öröksége, a határon túli magyarok számára létrehozott Duna Televízió ma már tulajdonképpen csak egy logó. A Nemzeti Együttműködés Rendszere szántotta be: egykori munkatársai jó részét szélnek eresztették, saját gyártású műsora alig készül. Az emblematikus Mészáros utcai épület (a volt Nikex-székház) évek óta üresen áll. 

HIRDETÉS - AIP

Az élet nagy rendező: először egy kishírből kiderült, hogy Sára Balázs lesz a NER által lerohant Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetének vezetője, aztán egy másikból azt is megtudtuk, hogy új épületként megkapják a volt Nikex-székházat. Sára Sándor fia tehát SZFE-vezetőként tér vissza egykori munkahelyére, az apja által létrehozott Duna Televízió valamikori épületébe egyetemistákat tanítani – olyan diákokat, akik nem ott és nem tőle szeretnének tanulni.

HIRDETÉS - AIP

Sára Balázs maga is SZFE-s diák volt valamikor (egész pontosan 1982 és 1986 között), és amikor megkérdezték tőle, ebben a helyzetben miért mondott igen a felkérésre, azt válaszolta: ha ő nem vállalja el, akkor elvállalja valaki más.

Új idők, új erkölcsök.

Címkék: Duna Televízió, Sára Balázs, Sára Sándor, SZFE, Színház- és Filmművészeti Egyetem


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest