Apák és fiúk

Apák és fiúk

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sára Sándor talán legfontosabb szellemi öröksége, a határon túli magyarok számára létrehozott Duna Televízió ma már tulajdonképpen csak egy logó. A Nemzeti Együttműködés Rendszere szántotta be: egykori munkatársai jó részét szélnek eresztették, saját gyártású műsora alig készül. Az emblematikus Mészáros utcai épület (a volt Nikex-székház) évek óta üresen áll. 

Az élet nagy rendező: először egy kishírből kiderült, hogy Sára Balázs lesz a NER által lerohant Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetének vezetője, aztán egy másikból azt is megtudtuk, hogy új épületként megkapják a volt Nikex-székházat. Sára Sándor fia tehát SZFE-vezetőként tér vissza egykori munkahelyére, az apja által létrehozott Duna Televízió valamikori épületébe egyetemistákat tanítani – olyan diákokat, akik nem ott és nem tőle szeretnének tanulni.

Sára Balázs maga is SZFE-s diák volt valamikor (egész pontosan 1982 és 1986 között), és amikor megkérdezték tőle, ebben a helyzetben miért mondott igen a felkérésre, azt válaszolta: ha ő nem vállalja el, akkor elvállalja valaki más.

Új idők, új erkölcsök.