A magyar koronavírus-helyzet miatt inkább nem jönnek a Szuperkupa-meccsre a német tévék kommentátorai

A magyar koronavírus-helyzet miatt inkább nem jönnek a Szuperkupa-meccsre a német tévék kommentátorai

A Puskás Aréna avatója (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába lesz a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München révén német érdekeltség a csütörtök esti budapesti Szuperkupa-mérkőzésen, a találkozót közvetítő Sky csatorna és a DAZN streamingszolgáltató riporterei és stábjai nem utaznak el a találkozóra. A tekintélyes Kicker sportmagazin hírportálja szerint a koronavírus-járvány miatt nem jönnek a csatornák munkatársai. A német járványügyi hatóság, a Robert Koch Intézet előzőleg a magyar fővárost a koronavírus-veszélyes helyek közé sorolta, és ezért a szurkolóknak sem ajánlják, hogy Budapestre utazzanak.

A Sky azt közölte, hogy figyelembe veszik a megváltozott budapesti körülményeket, így a tervekkel ellentétben nem lesznek jelen stábbal a helyszínen. – A munkatársaink biztonsága és egészségének védelme érdekében úgy döntöttünk, hogy a németországi stúdióból közvetítjük a találkozót – írta a fizetős csatorna a közleményben. A DAZN is helyszíni közvetítést tervezett, de a kialakult koronavírus-helyzet miatt ugyancsak lemondták az utat.

Kedden Markus Söder bajor miniszterelnök is megszólalt a budapesti Puskás-stadionban rendezendő mérkőzés kapcsán. Ekkor ismét arra kérte a Bayern München szurkolóit, ne utazzanak el a mérkőzésre.

MLSZ: Biztonságosabb lesz, mint az utcán

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerint viszont a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően az Európai Szuperkupáért kiírt csütörtöki mérkőzés időpontjában a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában. – A Bayern München-Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót – olvasható az MLSZ szerdai közleményében. Kiemelték, a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

– A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek a Puskás Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal – idézte a szövetséget az MTI. Az MLSZ egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét, a szervezők számítanak minden résztvevő együttműködésére, az egészségügyi előírások maximális betartására a találkozó előtt, közben és után is, mert a több hete zajló előkészületek kizárólag akkor lehetnek sikerek, ha minden jelenlévő ügyel az egészségvédelemre.

A spanyolok 2500 jegyet inkább visszamondtak

A Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az Európa Liga-győztes Sevillával. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern részéről várhatóan 2100 szurkoló érkezik a meccsre.

Magyarországon az operatív törzs tájékoztatása szerint egy hete közel ezer a napi új koronavírus-megbetegedések száma. A szerdai reggeli adatok szerint 951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel 20 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt nap során elhunyt 8 krónikus beteg is, így a járvány áldozatainak száma 702 főre emelkedett.