Kikapott a Ferencváros, oda a BL-csoportkör

Kikapott a Ferencváros, oda a BL-csoportkör

Ryan Mmaee (b3), az FTC második góljának szerzője a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros - Young Boys visszavágó mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 24-én. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd este már csak egyetlen mérkőzés választotta el a magyar bajnokcsapatot, hogy bejusson a legrangosabb futball-kupasorozat, a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Egy hete egy elég őrült meccsen Bernben 3-2-re kikapott a Ferencváros a Young Boys együttesétől, így az Üllői úti visszavágón adott volt a feladat: mivel az idei szezonban már nem számítanak az idegenben szerzett gólok, itthon legalább két góllal kellett volna győzni a rendes játékidőben. Vagy eggyel, de akkor jönnek a hosszabbítások, és ha akkor sincs döntés, a tizenegyesek orosz rulettje.

A meccsre az összes jegyet eladták, így telt ház, közel 21 ezer hazai szurkoló hangorkánja, himnuszéneklése és szurkolói élőképe mellett kezdődött a mérkőzés. A pályán már nem indultak ennyire jól a dolgok: egy szögletrúgást követően már az ötödik percben vezetést szereztek a svájciak, így ekkor nagyon távolinak tűnt a továbbjutás. Ráadásul az első negyedórában nem sikerült egyetlen igazán veszélyes rohamot sem vezetni az ellenfél kapuhoz.

A tizennyolcadik percben viszont felrobbant a stadion: egy hazai beadást a svájci kapus rossz helyre ütött ki, és a felhúzódó zöld-fehér védő, Henry Wingo öt méterről bevágta, 1-1. Rá öt percre a svájciak egy kapufával jelezték, hogy nem adják könnyen a bőrüket, de aztán szerencsére hamar kiderült, hogy mi is tudunk szögletből gólt szerezni: a bizonytalankodó védők között Ryan Mmaee befejelte, 2-1. Újra karnyújtásnyira, egész pontosan egy gólra került a továbbjutás! Az első félidőben már nem esett több gól, így a Fradi azzal a tudattal vonulhatott az öltözőbe, hogy a feladat felét teljesítette – már nem áll kiesésre, de kell még egy gól a továbbjutáshoz.

A második félidőt is a svájciak kezdték veszélyesebben, de legalább nem tudtak gólt szerezni az első öt percben. A tizenegyedikben viszont már igen, Fassnacht teljesen tisztán kapott egy labdát nyolc méterre Dibusz kapujától, 2-2. A hatvanharmadik percben két rémálomszerű esemény is történt: előbb egy szép támadás során átemelték a vendégek Dibuszt, de szerencsére mentett a kapufa, viszont utána rögtön Laydouni megkapta a második sárga lapját (és ezt is egy felesleges szabálytalanság után), így megfogyatkozott a Ferencváros. A korábbi mérkőzésen az emberelőny megzavarta a Fradit, most már csak a remény maradt, hogy a hátrány viszont motiválja őket. A közönség megtett minden tőle telhetőt, de ez sem segített: a hetvenedik percben tizenegyest kaptak (teljesen jogosan) a svájciak. Szerencsénkre megismétlődött a berni forgatókönyv: ott a Ferencváros hagyott ki egy tizenegyest emberelőnyben, itt pedig a Young Boys, hiszen Dibusz megérezte a sarkot és kiütötte a labdát! Sajnos azonban gólt nem sikerült szerezni, sőt, a hosszabbításban a svájciak még rúgtak egyet, így a Young Boys 6-4-es összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a Ferencváros pedig az Európa-ligában folytatja.

Bajnokok Ligája selejtező, playoff visszavágó, bajnoki ág:

Ferencváros – Young Boys (svájci) 2-3 (2-1)

Budapest, Groupama Aréna, 20 677 néző