Holló Balázs nyolcadik helyre futott be 400 vegyesen a budapesti vizes világbajnokságon

Holló Balázs nyolcadik helyre futott be 400 vegyesen a budapesti vizes világbajnokságon

Holló Balázs a 400 méteres férfi vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holló Balázs nyolcadik helyen végzett a férfiak 400 méteres vegyes számának döntőjében, amelyet a budapesti vizes világbajnokság nyitónapján rendeztek. A futamot a francia Leon Marchand nyerte 4:04.28-as eredménnyel, aki első franciaként nyert a távon úgy, hogy majdnem megdöntötte az amerikai Michael Phelps 2008-as pekingi olimpián úszott világrekordját. A második az amerikai Carson Foster, míg a harmadik a szintén amerikai Chase Kalisz lett. Holló 4:15.17-es idővel ért célba.

A 23 éves egri úszó már délelőtt nagyot futott a Duna Arénában, miután óriási egyéni csúccsal, 4:10.87 perces idővel jutott a szám fináléjába, amely az előfutamok ötödik legjobb idejének számított. A vegyes zónában az MTI által is idézett Holló még délelőtt arról beszélt, álmában sem gondolt volna ilyen időre délelőtt, ugyanakkor nagyon jól érezte magát a vízben, ráadásul délután rendre jobb teljesítményre képes, így bízik benne, hogy a fináléban még tovább tud javulni.

A szám másik magyar indulója, Kós Hubert a 12. helyen fejezte be szereplését ebben a számban, miután 4:15.44-et úszott az előfutamában.