Kupát rendeznek a hétvégén, hogy fenntartsák a műkorcsolyázók motivációját

Kupát rendeznek a hétvégén, hogy fenntartsák a műkorcsolyázók motivációját

Sebestyén Júlia műkorcsolyázó, kilencszeres felnőtt magyar bajnok, 2004 Európa-bajnoka

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sebestyén Júlia műkorcsolya edző (kilencszeres felnőtt magyar bajnok, 2004 Európa-bajnoka) a jövő héten utazott volna tanítványával, Csernoch Andrással a zágrábi felnőtt Európa-bajnokságra, ám a kontinensviadal a járványhelyzet miatt elmarad. Másik növendéke, Berei Mózes József is hiába kvalifikálta magát a harbini (Kína) junior világbajnokságra, hasonló okokból azt a nemzetközi versenyt is törölték.

A korábbi versenyző, edző a Magyar Hangnak nyilatkozva elmondta, hogy a sportolók általában, és köztük persze a műkorcsolyázók is igen nehéz helyzetbe kerültek a pandémia miatt sorban elmaradó versenyek okán, hogy fenn tudják tartani a motivációjukat és a csúcsformájukat. Sebestyén Júlia elmondta, hogy ezen ok miatt egyesülete, a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület e hétvégére Budapesten versenyt szervezett, melyen 5 évestől a felnőtt korosztályig fognak érmeket osztani.

A Sebestyén Kupa elnevezésű megmérettetésen jégre lép a már említett Csernoch András, aki a felnőtt magyar bajnoki cím büszke birtokosa, szombaton és vasárnap így bemutathatja, milyen formában vett volna részt az Eb-n. A kormány járványügyi intézkedései szerint ezen nézők ugyan nem vehetnek részt (online közvetítés ellenben lesz), de Sebestyén Júlia szerint a fő cél az, hogy a sportág versenyzői végre versenyhelyzetben is kipróbálhassák magukat.