Nem indul egy magyar kajakos az olimpián, mert nem akarja beoltatni magát

Nem indul egy magyar kajakos az olimpián, mert nem akarja beoltatni magát

Schmid Júlia versenyzik (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja, jelentette az MTI.

"A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre" - jelentette be szombati közleményében a MOB, amely jelezte: a témában további kommentárt nem kíván tenni.

A szlalom szakágban magyarok eddig nem indultak, az osztrákoktól honosított Schmid Juliával szemben az elvárás a tisztes helytállás lett volna. Schmid kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.

A koronavírus-oltás elutasítását semmiféle ésszerű érvvel nem lehet alátámasztani. Egyértelműen az oltás az egyetlen hatékony eszköz, amivel felvehetjük a harcot a betegséggel szemben. Az engedélyezett oltásokkal kapcsolatban semmilyen olyan mellékhatás veszélye nem merült fel, amely akárcsak egy lapon említhető lenne a hasznosságukkal, amelyet a betegség elleni védelemben kifejtenek.

Aki visszautasítja az oltást, az nemcsak a saját egészségét és életét sodorja veszélybe, de felelőtlenül és irracionálisan viselkedik a közösséggel szemben is.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Kötöttfogás Extra

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Zubreczki Dávid

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?