Százmilliókért igazolhat román játékost a Fehérvár

Százmilliókért igazolhat román játékost a Fehérvár

Képünk csak illusztráció! A felcsúti Sahab Zahedi (b) és a fehérvári Stopira (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. október 2-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a néhány napja zárul labdarúgószezonban majdnem kiesett az első osztályból, a MOL Fehérvár FC-nek (pénteki hír, hogy a Mol már nem hosszabbítja meg a szponzori szerződését a labdarúgó Fehérvár FC-t működtető Kft.-vel) nem lehetnek anyagi gondjai: a román sajtó értesülései szerint 800 ezer eurót, több mint 296 millió forintot fizetnek a nagyszebeni FC Hermannstadt csapatának egy csatár leigazolására. A Gazeta Sporturilor arról ír, hogy értesülése szerint Daniel Paraschiv három évre ír alá, és havonta 15 ezer eurót, vagyis több mint 5,5 millió forintot fog keresni Székesfehérváron. Nagyszebenben a hírek szerint fele ennyit sem keresett a csapat gólvágója, aki az elmúlt szezonban 14 találatot szerzett, és egyszer sikeres volt a román válogatottban is.

Három hete, miután a fehérvári együttes döntetlen játszott otthon a Mezőkövesd ellen, és éppen kieső helyen volt, a város polgármestere, Cser-Palkovics András a következőt kommentálta a csapat Facebook-oldalára: „Tragikus A mai meccset is látva állapítsuk meg, hogy minden idők valószínűleg legtöbb pénzéből, minden idők egyik leggyengébb csapata a mostani sajnos. Tankönyvet lehet majd írni arról, hogyan lehet 4-5 év alatt, egy Chelsea ellen jól játszó csapatot a kiesés közvetlen széléig zülleszteni. Kodro „büntetőjében” pedig minden benne volt erről a folyamatról. Az alapvető okok persze elég egyszerűek. A megfejtés: gazdátlanság, hozzá nem értés, valamint az elkötelezettség teljes hiánya.”

A csapat végül megmenekült a kiesés szégyenétől, miután furcsa körülmények között bent maradt az NB1-ben. A szokatlan események egyébként még az állami tulajdonba került Nemzeti Sportnak is feltűntek. Történt ugyanis, hogy a mindent eldöntő Puskás Akadémia – Budapesti Honvéd mérkőzésen, nyolc perccel a vége előtt, 0-0-as állásnál egyértelmű kezezés történt a hazai tizenhatoson belül, de bíró úgy döntött, nem történt semmi, így a Honvéd nem rúghatott büntetőt. Ugyanabban az időpontban a Fehérvár a már kiesett Vasas vendégeként játszott Budapesten, és ott szintén 0-0 volt az állás. Az esetről május végén Malonyai Péter egy NS-jegyzetben azt írta: „meggyőződésem, hogy ha összejön a kispesti vezetés, a Fehérvár szerez gólt a Fáy utcában. Hogy miért? Ne kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy biztos vagyok benne."