UEFA-vizsgálat indul a Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán

UEFA-vizsgálat indul a Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán

A magyar válogatott tagjai a szurkolókkal éneklik a himnuszt a 2-2-vel végződő Németország-Magyarország mérkőzés lefújása után a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást kezdeményezett a szerdai Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, „lehetséges diszkriminatív incidensek” miatt.

A hírt a szövetség weboldalán közölték. További információkat későbbre ígért az UEFA.

Korábban a német sajtó beszámolt arról, hogy Münchenben a magyar szurkolók gúnydalokkal fejezték ki, mit gondolnak a homoszexuálisok melletti kiállás látványos gesztusairól, amelyek Münchenben fogadták őket.

A sajtóbeszámoló szerint a mérkőzés előtt a magyar szurkolók azt énekelték, hogy „Németország, Németország, homoszexuális”, és a német himnusz alatt tüntetően elfordultak. A magyar Himnusz éneklését egy szivárványos zászlóba burkolt személy zavarta meg, aki kifutott a pályára. Őt a biztonsági erők kivezették.