Fehér Anikó

Szeretteim

Szeretteim

A címben olvasható módon szólított meg minket a világ egyik legbefolyásosabb embere. Nem testvérnek, nem híveknek, nem magyaroknak, ennél pontosabban fogalmazott.
Covid

Covid

Ki beszél itt világvégéről? Eltárgyiasulásról? Elidegenedésről? Nem ezt tapasztaltam. Sokkal inkább az ellenkezőjét. Csak őszintén kell kérni, azt, amire valóban szükség van. Ezalatt az egy-két nap alatt megmozdult a világ körülöttem.
Hazamegyek a falumba

Hazamegyek a falumba

Ahogy közeledünk az én falumhoz, egyre több a kicsiny, szétszabdalt parcella az út két oldalán, erre még gazdálkodnak az emberek. Igaz, egyre kevesebben, azért itt is hódít a tömbösítés.
Ezen a vidéken a gyöngyön is gyöngy van

Ezen a vidéken a gyöngyön is gyöngy van

A Kolozsvárhoz közeli Magyarvista – Vista – zenéjével találkozhatunk Herczku Ágnes dupla albumán. Nem afféle mellékes hallgatnivaló más tevékenységhez.
Könyvmegálló

Könyvmegálló

Olvasni kell. Érdemes és fontos. Nemcsak azokat a könyveket, amelyek szembe jönnek, amiket nem lehet kikerülni. Azokat is, amiknek utána kell menni. Lehet, hogy elég csak megállni a jó helyen. A könyvek mellett.
Húsvét

Húsvét

Ilyen volt az ünnep. Tettük a dolgunkat, és ez minden házban ugyanígy ment. Nagypéntekenként mi is egy kicsit velehaltunk azzal az eggyel. De három nap múlva biztosan feltámadtunk. Így lesz ez most is.
De szépen muzsikálnak

De szépen muzsikálnak

Egy olyan kitűnően összeállított és előadott népzenei anyag került a kezembe, amely olyan érzéseket csalt ki belőlem, mint a táncházmozgalom klasszikus korszakában tette egy-egy új alkotás.
Korszerű népzene

Korszerű népzene

Az Erdőfű népi kamarazenekar első CD-je hagyományos népzenét tartalmaz, nem unalmas, sokkal inkább korszerű, remek az előadása. Újdonságok és régi dallamok egyaránt megszólalnak.