Fehér Anikó

Húsvét

Húsvét

Ilyen volt az ünnep. Tettük a dolgunkat, és ez minden házban ugyanígy ment. Nagypéntekenként mi is egy kicsit velehaltunk azzal az eggyel. De három nap múlva biztosan feltámadtunk. Így lesz ez most is.
De szépen muzsikálnak

De szépen muzsikálnak

Egy olyan kitűnően összeállított és előadott népzenei anyag került a kezembe, amely olyan érzéseket csalt ki belőlem, mint a táncházmozgalom klasszikus korszakában tette egy-egy új alkotás.
Korszerű népzene

Korszerű népzene

Az Erdőfű népi kamarazenekar első CD-je hagyományos népzenét tartalmaz, nem unalmas, sokkal inkább korszerű, remek az előadása. Újdonságok és régi dallamok egyaránt megszólalnak.
Karácsony

Karácsony

Soha nem ettünk úgy, hogy ne imádkoztunk volna. Jaj, ez az ötven év… Azért vágták ki egy kolléganőmet, mert az ebédlőben imádkozott. Pedig ez azelőtt teljesen természetes volt.
Harmatozzatok

Harmatozzatok

Várjuk a kezdetet, az indulást, a születést, a biztatást. Pedig jól tudjuk, néhány hónap múlva a véget ünnepeljük. A befejezést, amely után majd egy másfajta kezdés jön.
Mikulás

Mikulás

Ja, az igazi Mikulás. Az az igazság, hogy jobbak voltak a csak a képzeletükben megjelenők… A jó pénzért megrendelt fiatalember ígért érkezése idejében telefonált, hogy késni fog egy picit.
Napkelet és napnyugat

Napkelet és napnyugat

Kíváncsi vagyok, akik nem hordoznak ennyi emléket gyermekkorukból, mit fognak gondolni az Eucharisztikus Kongresszus himnuszáról.
Kovász

Kovász

Vannak ilyen emberek, falun, városon egyaránt, akik életük részének tekintik a másokkal való törődést. Megkelesztik a körülöttük élőket, mert azok mennek velük, teszik, amit kérnek, tanítanak vagy mutatnak.
Aranymiatyánk

Aranymiatyánk

Ha felénk nem is, de más vidékeken szokás volt nagypénteken a falu feszületénél elénekelni az Aranymiatyánkot.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture