Fehér Anikó

Magával ragadó hangözön

Magával ragadó hangözön

A klasszikus, monoritmikus moldvai hagyományt viszik tovább a Tindia tagjai minden különös fakszni vagy erős beavatkozás nélkül, az ott megszokott hangszerek használatával.
Boldogság

Boldogság

Eszembe jut saját gyermekkorom, ami nem volt ilyen jó. Nem értek rá ennyit a felmenőim. Meg nem is volt ez divat egy-két emberöltővel korábban. Nem tudták még az emberek akkor, hogy hogyan kell a jövőt megalapozni. Hogy nem jön minden magától.
Böjti Zsoltár

Böjti Zsoltár

Van a könyvespolcomon egy könyv, amely lapjaira szakadva, valójában részekből összerakva foglal el – mindezek ellenére – nagyon is előkelő helyet. Ez az a darab, amit talán a legtöbbet forgatok.
Nagypénteken

Nagypénteken

A kalotaszegi dalok csak az igazat mondják. Igen, ilyen az élet. Aki komolyan veszi, és nem a túlélésre, a mielőbbi eltöltésére vállalkozik csupán, annak néha meg-megcsillogtat némi jót is, de alapvetően nehéz és kegyetlen.
Séta

Séta

A sokat szidott virtuális tér, a közösségi média hozta össze ezt az eseményt, szólította meg ezt a több tízezer embert, kár fintorogni.
A Harcos

A Harcos

Nézem a képet. Régi, kopott, sokat fogdosták. Azért én mégis elteszem emlékbe. A kép jobb oldalán a nagyapám látható, aki harminckétszer vonult be katonának.
A Sebestyén Márta-jelenség

A Sebestyén Márta-jelenség

Az ország legnagyobb hangversenytermét töltötte meg a közönség zsúfolásig a minap, amikor Márta nevével és főszereplésével rendezték meg az évek óta január elején szokásos népzenei ünnepet.
Kisded

Kisded

Amikor először a kezembe adták, arra gondoltam: nem. Én ezzel már nem tudok mit kezdeni. Megijedtem. Nyaklik keze-feje-lába, el fogom elejteni, azt sem tudom, hogyan fogjam. Kicsit még tartottam, aztán visszaadtam a szüleinek, ott biztonságban lesz.
Öt nap Trieszt

Öt nap Trieszt

A pihenés kezdő napján több templomot is meglátogattunk. Nem vigasz, de itt sincsenek többen a miséken, mint otthon, és a korosztály is igen hasonló. Hetvenen felüliek mennek el itt is az Isten házába.
Élet

Élet

Megérkeztél. Idejöttél közénk, kislegény. Nagyon vártunk. Vártak nővérkéid, szüleid, az egész család. Már régen elfelejtettük a nehéz perceket, amiket édesanyádnak okoztál az elején, olyan most már, mintha meg sem történt volna.