Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

A gyermekek orrában három hétig is eléldegél a koronavírus

Szerző: | 2020. augusztus 29., 19:05 | Tudomány

Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iskolakezdés idején különösen időszerű az a dél-koreai tanulmány, amely azt vizsgálta, a gyerekek mennyi ideig fertőzhetnek. Az már kevéssé vitatott, hogy a gyermekek – különösen a 12 év alattiak – általában kevésbé hajlamosak arra, hogy elkapják a vírust, és ha igen, akkor enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen vészelik át a megbetegedést – írja a BBC.

HIRDETÉS - AIP

Dél-koreai kutatók 91 gyermek esetét vizsgálták meg, és arra jutottak, hogy az enyhe vagy semmilyen tüneteket sem mutatóknál is meg lehetett találni a vírust a három héttel később levett tesztmintában. Ez azt jelenti, hogy fertőzöttség esetén még három hét elteltével is tovább tudják adni a kórokozót.

Persze az továbbra is kérdéses, hogy milyen arányban képesek megfertőzni a felnőtteket. Ha ugyanis enyhék a tünetek, vagy nincsenek, akkor köhögés vagy tüsszentés útján nem igazán terjesztik a vírust, így kevesebb kórokozót juttatnak a levegőbe. A kockázat azonban ugyanúgy fennáll, mint a tünetmentes felnőttek esetében. A tudósok egyelőre amellett teszik le a voksot, hogy nem érdemes zárva tartani az iskolákat, mert annak hátrányai sokkal jelentősebbek.

Címkék: fertőzés, koronavírus, teszt, tünetmentes hordozó


„Civilek nélkül nem lehet ellenzéki siker 2022-ben”

„Civilek nélkül nem lehet ellenzéki siker 2022-ben”

Az ellenzéki pártok sorra jelentik be jelöltjeiket a 2022-es voksolást megelőző előválasztásokra, ám decemberben egy civil is jelezte, megméretteti magát. Miért gondolja az otthonápolási díj emeléséért folytatott harc arca, Csordás Anett, hogy civilként a politika felé kellene indulnia? A Magyar Hangnak erről is beszélt.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest