Hadházy Ákos: Molnár Zsoltnak és Horváth Csabának le kéne mondania listás helyéről

Hadházy Ákos: Molnár Zsoltnak és Horváth Csabának le kéne mondania listás helyéről

Molnár Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP-s Molnár Zsolt és Horváth Csaba is azzal tenné a legjobbat az összefogásnak, ha lemondanának a listás helyükről, nem terhelve a velük kapcsolatban felmerült korrupciós üggyel az egész politikai közösséget – erről írt Hadházy Ákos. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az ügyészség „lelkesen szivárogtat” és az egyik gyanúsított vallomására építettek politikai kampányt.

A mostani ügy azzal kezdődött, hogy az ügyészség házkutatást tartott az MSZP-s Horváth Csabánál és az általa vezetett polgármesteri hivatalban, majd korrupciós bűncselekmények gyanúsítottjaként ki is hallgatták. Nem sokkal később lett egy újabb szereplő, ugyanis ugyanebben az ügyben a szintén szocialista parlamenti képviselő Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész. Egy közleményben akkor azt közölték: „a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt”.

Sajtóhírek szerint mindezek alapja Fuzik Zsolt vallomása. A férfi jelenleg is gyanúsítottja egy 19 milliárdos fiktív számlákat érintő ügynek, a hamis dokumentumok a SYS IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek. A férfi 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és eközben több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. Állítólag vállalta a hazugságvizsgálatot is, a poligráf szerint pedig igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

A Magyar Nemzet hétfőn délelőtt azt írta, hogy újabb MSZP-s érintettje van az ügynek: Molnár Zsolt pártigazgató, egyben országgyűlési képviselő. A politikus a vallomás szerint 40 milliós vesztegetési pénzt kapott Fuzik Zsolttól, azért cserébe, hogy „ne támadja meg” az éppen egy pályázatra jelentkező SYS IT-vel kötendő szerződést.

Érdekesség, hogy Molnár Zsolt erre már a cikk megjelenése előtt reagált. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában néhány napja kifejtette, hogy valóban találkozott egyszer Fuzik Zsolttal a Képviselői Irodaház melletti parkban, ám állítása szerint a férfi informatikai dolgokról és digitalizációról beszélt neki, valójában nem is értette, hogy mire volt jó a találkozó. Azt a hírt, miszerint több tízmillió forintot vett volna át, aljas rágalomnak nevezte. – Ha ebből bármi igaz, nekem dutyiban a helyem – mondta, majd hozzátette, hogy aki hírbe hozza, aki az ellenzéket ilyennel bomlasztani akarja, annak távoznia kell a közéletből.

Az egész ügyről már többször is beszélt a nyilvánosság előtt Hadházy Ákos, aki ezúttal ismét leszögezte, hogy SYS IT ügye valós bűncselekmény, „ami ráadásul a kormány legmagasabb köréig ér”. Ám beszélni kell egyes ellenzéki politikusok szerepéről is, például arról, hogy „Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke miért találkozott egy padon üldögélve Fuzikkal, akiről tudnia kellett, hogy benne volt annak idején a BKV-ügyben”. Majd azt is hozzátette, hogy Molnár Zsolt és Horváth Csaba is „azzal tenné a legjobbat az összefogásnak és a kormányváltás ügyének, ha lemondanának a listás helyükről, nem terhelve ezzel az üggyel az egész politikai közösséget”. Molnár Zsolt biztos befutó helyen a közös ellenzéki listán, Horváth Csaba ugyanakkor csak szimbolikusan került fel, hiszen ő továbbra is Zugló polgármestere maradna.

Hadházy Ákos mindenesetre azt is hozzátette, hogy Fuzik Zsolt „a jelek szerint bármit bevallott, csak szabadlábra kerülhessen”. Polt Péter és az ügyészség pedig lelkesen szivárogtat, ez pedig végtelenül káros eljárás. Egyelőre – mint írta – Fuzik vallomásán kívül más bizonyítékot nem mutattak fel, ennyivel pedig senkit nem fognak elítélni.