Király Júlia meggondolta magát, mégis vállal nyilvános szereplést Márki-Zayék kampányában

Király Júlia meggondolta magát, mégis vállal nyilvános szereplést Márki-Zayék kampányában

Király Júlia, az MNB alelnöke beszédet mond az 50 éves Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium matematika tagozata jubileumi ünnepségén (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Király Júlia, az MNB volt alelnöke, Márki-Zay Péter árnyékkormányának gazdaságpolitikáért felelős koordinátora vasárnap délután arról értesítette az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a pártok gazdaságpolitikai döntéshozóit, hogy mégis vállal nyilvános szerepléseket a kampányban – írja több forrásra hivatkozva az ATV.

A Róna Péterről szóló levelet Király Júlia mostani nyilatkozata szerint „hirtelen felindulásból” írta. A levélben súlyos vádakkal illette az ellenzék közös államfő-jelöltjét, akit „huncut pici gazembernek” nevezett.

– Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területéért felelős koordinátora – Márki-Zay Péter erről beszélt az ATV Híradójának vasárnap a levél kiszivárgását követően.

A levélről az ellenzéki miniszterelnökjelölt így nyilatkozott: „Nem láttam sajnos, de beszélni beszéltem vele róla, amikor értesültem erről a levélről és ma, éppen a mai napon megbeszéltem ezt vele természetesen, nyilván nekik szakmai különbségiek vannak természetesen, illetve sok mindent máshogy ítélnek, de az ellenzéken belül azért előfordul. Ő csak a nyilvánosságot nem szeretné ezzel a konfliktussal terhelni és ezért mondta azt, hogy ebben a kérdésben ő hátrébb lép. Ez nem érinti a gazdasági koordinátori szerepét.”

Ezt a nyilatkozatot erősítette meg Király Júlia vasárnap délután az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek és a pártok gazdaságpolitikai döntéshozóinak, így a következő napokban nyilvános szereplést is vállal az ellenzéki kampányban.​

Mint megírtuk, Simor András volt jegybankelnök a NABI nevű cég kapcsán – amelynek Róna Péter igazgatósági elnöke volt – is kritizálta Rónát, miután nyilvánosságra került, hogy őt jelöli az ellenzék a köztársasági elnöki posztra. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott lapunknak Érsek Ákos, a NABI akkori igazgatója, aki szerint másképpen történtek a dolgok.