Névrokonok indításával nehezítenék az ellenzék helyzetét?

Névrokonok indításával nehezítenék az ellenzék helyzetét?

Varga István (DK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban ismét új szintre lépett a fideszes fiúk gazembertempója: több forrásból megerősített információnk szerint a budapesti pártközpontból azt az utasítást kapta Somogy megye 1. választókörzetének fideszes jelöltje, Gelencsér Attila és kampánycsapata, hogy indítsanak aláírásgyűjtést a DK és az ellenzék közös jelöltjének, Varga István és Horváth Ákos névrokonának – jelentette be Varga István, az ellenzéki összefogás közös (DK-s) országgyűlési képviselőjelöltje szerdai sajtótájékoztatóján.

Szerinte a Fidesz célja egyértelmű: névrokonokkal trükközve próbálják meg megosztani az egyesült ellenzék szavazótáborát.

A DK szerint a tisztességes demokratikus verseny minden alapelvével szembe megy, hogy a Fidesz névrokonokkal és aljas trükközésekkel akarja átverni a kaposvári szavazókat. Orbán Viktor és Kubatov Gábor már többször bizonyította, hogy a választási kampányok során a becsületesség fogalmát még hírből sem ismerik – tették hozzá.

A DK felszólítja Gelencsér Attilát, hogy azonnal hagyjon fel a névrokonokkal való trükközésekkel és a választásokig hátralévő 46 napban beszéljünk inkább arról, hogy ő hogyan teremtene munkahelyeket a térségben, hogyan rendezné a kaposvári nyugdíjasok helyzetét, mit gondol a kaposvári egyetem jövőjéről, a város kulturális életéről, az előttünk álló környezetvédelmi kihívásokról.

A helyi ellenzéki portál, a KPSVR írta meg kedden, de a Népszava is úgy értesült, hogy a választókerület egyes kormánypárti vagy kormánypárthoz húzó független polgármesterei, illetve fideszes aktivistái azt az ukáz kapták, hogy gyűjtsenek aláírásokat Varga István és Horváth Ákos nevére. Varga a DK-jelölt egyetemi oktató névrokona, Horváth pedig előválasztásbeli riválisáé, aki a 2019-es önkormányzati választás összellenzéki polgármester-jelöltje volt.