Márki-Zay Péter Orbán évértékelőjéről: egyetlen erénye, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként

Márki-Zay Péter Orbán évértékelőjéről: egyetlen erénye, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid Facebook-bejegyzésben reagált Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor nemrég elmondott évértkelő beszédére, amely egyébként a huszonharmadik volt a sorban. Mint kiemeli, a miniszterelnök vele foglalkozott sokat, „az ország valódi gondjaival semennyit”.

Valóban, az évértékelő azzal kezdődött, hogy Orbán Márki-Zay Péter megszólalásait lajstromozta, majd olyanokat mondott ellenfeléről, hogy ennyi zagyvaságot szerinte csak akkor hordhat össze az ember, ha begombázott. 

– Úgy történt, ahogy sejtettem: üres szónoklat, zavaros képek, szóvirágok. És ha mindazt, amit mondott, komolyan gondolná, kiállna velem vitázni – tette hozzá Márki-Zay, aki szerint „Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként.”

A DK is lakonikus rövidséggel kommentálta a miniszterelnök beszédét. Mint lapunknak eljuttatott közleményükben írják, értesültek arról, hogy „Orbán Viktor ma évértekelő címén a fideszes kiváltságosok körében mondott beszédet”. – Az eseményen elhangzottakat sajnos nem tudjuk kommentálni, mert nem volt időnk szórakoztató showműsort nézni, a Demokratikus Koalíció politikusai és aktivistái ma egész nap az utcán vannak. Ajánlást gyűjtenek, kampányolnak, és meghallgatják az emberek problémáit, amelyekre a fideszes elit 12 éve süket és vak – zárul a közlemény.

A Párbeszéd közleményében arról írt, hogy Orbán Viktor a néptől hermetikusan elzárva, harmadosztályú standuposként hazudott az övéinek, és most sem beszélt Magyarország valódi problémáiról: „a megélhetési válságról, az egészségügyi katasztrófákról, az oktatás kivégzéséről, ahogyan nem ejtett egyetlen szót arról sem, hogy családja, kiváltságos haverjai a magyar emberektől ellopott pénzből, teljesítmény nélkül hizlalták luxusra magukat”. 

Az MSZP is értékelte az „orbáni lázálmokat”, úgy látja, „ha Orbán nem félne, ha valóban lenne mire büszkélkednie 12 év kormányzás után, akkor kiállna vitázni Márki-Zay Péterrel, ahogyan az demokráciában választás előtt szokás. De ennyire nem bátor, mert tudja, hogy a csúsztatásai, terelései, féligazságai egy vitahelyzetben hamar lelepleződnének” – írják közleményükben.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon így fogalmazott: „Orbán évértékelőire rendre reagálni szoktam. Most nem fogok. A múltról ugyanis mindig hazudik, jövője meg már nincs. Majd az utókor értékeli mindazt a rombolást, amit 12 év alatt véghez vitt” – olvasható Jakab rövid bejegyzésében.