Szabó Tímea: bűnözők segítségével választották meg Novák Katalint

Szabó Tímea: bűnözők segítségével választották meg Novák Katalint

Fideszes parlamenti képviselők 2022. március 10-én, Novák Katain köztársasági elnökké választásakor. A fotón piros kör jelöli Boldog Istvánt és Simonka Györgyöt, akik ellen büntetőeljárás folyik. Forrás: Szabó Tímea Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímea Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Novák Katalint olyan fideszes parlamenti képviselők támogatásával választották köztársasági elnökké, akik ellen nyomozás folyik. – Boldog István és Simonka György is szavaztak, akik ellen még Polt Péter is nyomoz, 8 év fegyházbüntetést kért rájuk költségvetési csalás miatt. De besomfordált Völner „papírzacskó” Pál is, hogy meglegyen a kétharmad – írja az ellenzéki képviselő.

Szabó Tímea bejegyzése alatt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője megjegyezte, „Novák Katalint bűnözők szavazataival választották meg. Ezt a bélyeget mindig viselni fogja”.

Boldog István ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás, az ügyészség hat év börtönt, többmilliós pénzbüntetést, illetve vagyonelkobzást kért a fideszes politikus ellen. A békés megyei képviselőt, Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség. Völner Pál mentelmi jogát pedig azt követően függesztette fel a parlament, hogy azt a legfőbb ügyész kikérte hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.