Impeachmentet indítana Biden ellen egy konteóhívő republikánus képviselőnő

Impeachmentet indítana Biden ellen egy konteóhívő republikánus képviselőnő

Marjorie Taylor Greene, Georgia állam republikánus szenátora "Trump győzőtt" feliratú védőmaszkot visel a 117. kongresszusi ciklus első ülésén az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. január 3-án. MTI/AP/The Washington Post pool/Erin Scott

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Január 21-én benyújtom az impeachment eljáráshoz az indítványt Joe Biden elnökjelölt ellen. 75 millió amerikainak elege van a tétlenségből. Itt az ideje állást foglalni. Büszke vagyok arra, hogy a figyelmen kívül hagyott republikánus szavazók hangja lehetek” – ezt a bejegyzést tette közzé nemrég a Twitter-oldalán Marjorie Taylor Greene georgiai képviselőnő, aki a jelek szerint teljesen komolyan gondolja a kezdeményezését.

A politikus asszony ugyanis a Newsmax TV-nek kijelentette: Bident külföldi kormányok, valamint kínai és ukrán energetikai vállalatok vásárolták meg, ezért már a hivatalba lépésekor felelősségre kell vonni. A képviselőnő ugyan nem árulta el, hogy a kezdeményezést támogatnák-e még más republikánus pártiak is, azonban a nyilatkozatából úgy látszik, nincs túl jól véleménye a párttársairól. Mint fogalmazott, elege van azokból a republikánusokból, akik megengedik az ország megsemmisítését és lehetővé teszik a demokratáknak, hogy visszaéljenek a pozíciójukkal. Szerinte ezért itt az ideje, hogy a republikánusok kiálljanak az amerikai nép mellett és végre jó munkát végezzenek a kongresszusban.

Marjorie Taylor Greene korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lelkes híve a legkülönbözőbb összeesküvés-elméleteknek. Így 2017-ben maga is felült a „pizzagate-ügynek”, mely szerint demokrata vezetők egy pizzérián keresztül üzemeltetnek egy pedofil hálózatot. Szerinte Hillary Clinton eltetette láb alól az ellenségeit, méghozzá egy halállista alapján. Ám a képviselő asszony maga is szerzője számos összeesküvés-elméletnek, amit az azóta megszűnt American Truth Seekers (Amerikai Igazságkeresők) nevű honlapon tett közzé.

A republikánus képviselő asszony kezdeményezésének sikere egyébként rendkívül valószínűtlen, többek között azért, mert a képviselőházban többségben vannak a demokraták.