13,6 milliós bírságot szabtak ki összesen a dudálós tüntetések résztvevőire

13,6 milliós bírságot szabtak ki összesen a dudálós tüntetések résztvevőire

Rendőri intézkedés a Clark Ádám téren (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kemény adatok jöttek a rendőrségtől – így vezette fel a Facebookon Szél Bernadett azt, hogy összesen mennyi büntetést szabtak ki a rendőrök az ő és Hadházy Ákos nevével fémjelzett „dudálós tiltakozás” résztvevői ellen.

A független parlamenti képviselő beszámolt róla, hogy a megkapott adatok alapján az öt alkalom során összesen 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást. Ezzel együtt pedig első fokon összességében 13,635 milliós pénzbírságot szabtak ki. A Szél Bernadett által küldött közérdekűadat-igénylésből az is kiderült, hogy – miként fogalmazott – a legdurvábban a május 4-i tiltakozáson részt vevőkkel szemben jártak el: ekkor a helyszínen intézkedő 45 rendőr 49 fővel szemben indított szabálysértési eljárást, akiket összesen 7,59 millió forintra büntettek. Ez fejenként átlag 161 500 forint bírságot jelent.

A rendőrségi válasz szerint egyébként az intézkedésekben első alkalommal 16, majd 30, 45, végül pedig 50 rendőr vett részt.

Security Check Required

Szél Bernadett és Hadházy Ákos, valamint a Momentum Mozgalom szervezésében több alkalommal is tartottak „dudálós tüntetést” a fővárosi Clark Ádám téren. A helyszínválasztást az indokolta, hogy a dudálás, vagyis az elégedetlenség kifejezése onnan felhallatszik Orbán Viktor miniszterelnök budai várbeli rezidenciájához.

A heteken keresztül tartó rendhagyó tüntetéssorozat a kórházi ágyak kiürítése ellen indult.