Csak a tanárok egy része kap pulykapénzt

Csak a tanárok egy része kap pulykapénzt

Pedagógusok tüntetése Budapesten 2019. november 30-án. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sincs egységes szabályozása, előre betervezett forrása a pedagógusok karácsony előtti jutalmazásának. Csakis a munkáltatók, vagyis a tankerületi központok és a szakképzési centrumok aktuális gazdasági helyzetén, a tankerületi vezetők, centrumigazgatók döntésén múlik, elismerik-e év végi pluszjuttatásokkal a tanárok munkáját – írja a Népszava.

Egy Csongrád megyei szakképző iskola oktatója azt mondta a lapnak, hogy 100 ezer forint jutalomban részesültek. Egy, az Ózdi Szakképzési Centrum alá tartozó iskolában 120 ezer forintot kaptak a pedagógusok.

Ehhez képest a Klebelsberg Központ (KK) és a tankerületek alá tartozó intézmények többségében semmit nem kapnak a pedagógusok, vagy ha mégis, csak minimális összegű pluszjuttatásra számíthatnak. A Népszava információi szerint a Belső-Pesti Tankerületi Központ és a Kelet-Pesti Tankerületi Központ néhány iskolájában mintegy 250 ezer forintos pluszforrást biztosítottak a tanárok jutalmazására, ami fejenként 3-4 ezer forintot tett ki.

Tüntettek a pedagógusok - Béremelést és a terhek csökkentését követelték | Magyar Hang

A KK a lap megkeresésére azt közölte, hogy a tankerületi központok önálló költségvetési szervként fenntartói az egyes iskoláknak, ezért ha maradvány keletkezik, azt a hatályos jogszabályi keretek figyelembevételével, szabadon használhatják fel az iskolákra