Karanténkórház lehet a Kútvölgyi toronyépülete

Karanténkórház lehet a Kútvölgyi toronyépülete

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbje – nem csak kívülről lepusztult (Fotó: Alfahír/Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándor belügyminiszter, az operatív törzs egyik vezetője a kormányülésen tett javaslatot arra, hogy a koronavírus miatt várhatóan felmerülő kapacitásigények kielégítése érdekében a Kútvölgyi Klinikai Tömb toronyépületében is alakítsanak ki újabb karanténkórházat – értesült a 24.hu

Forrásaik szerint a több mint száz emberből álló csapat rohamtempóban kezdett bele a torony felső szintjenek renoválásába. A szűk határidő miatt a cégek szokatlan módon hétvégén és éjszaka is dolgoztak.

Az egyik dolgozó szerint az első csapat másfél hete, pénteken az esti órákban tűnt fel, és kezdett bele minden előzetes bejelentés nélkül a kiürített 4-7. emeleten a bontásnak. Később villanyszerelő, gipszkartonozó, festő és takarító brigádok is megjelentek, miközben az alsóbb szinteken még működött a belgyógyászat. Az osztály egyébként is elköltözik.

A budai Kútvölgyi Kórház toronyépülete a többi részleggel együtt már 2015 óta nyeli a milliárdokat minden látható eredmény nélkül. A tervezés után 2016-ban el is kezdődtek a felújítási munkák, de jogviták miatt – a homlokzaton is jól látható módon – teljesen leálltak.