Budapesten az üzletekben is kötelező lesz az arc eltakarása

Budapesten az üzletekben is kötelező lesz az arc eltakarása

Karácsony Gergely főpolgármester maszkban buszozik Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 27-től – a BKK járatain túl – az üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban és taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester kedden.

„A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is” – írta Facebook-oldalán a főpolgármester.

„Nem jó dolog sálban vagy maszkban sétálni a városban, de még mindig jobb, mint ha nem is sétálhatnánk. Kérem, fogadják el, hogy most erre van szükség azért, hogy a város túl legyen ezen a borzasztó nehéz időszakon” – fogalmazott a videóban, megköszönve az együttműködést.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/232148681222096/

Karácsony Gergely április 17-én jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től.

A BKK kedden közleményben tudatta, hogy a héten, és az elrendelését követő első napokban a BKK munkatársai 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen több kiemelt fővárosi csomópontban. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, majd később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak – közölték.