Magyar Péterék visszatértek Neszmélyre

Magyar Péterék visszatértek Neszmélyre

Magyar Péter homokzsákok pakolása közben (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Múlt vasárnap Neszmélynél kezdték az árvízi védekezést a Tisza Párt önkéntesei, és ide tért vissza Magyar Péter csütörtök késő délután – derül ki a Tisza Párt vezetőjének friss Facebook-videójából. 

A korábbi posztokban is bemutatott vasúti átjáróban katonás rendben sorakoznak a felhalmozott homokzsákok, de egész éjszaka ügyelet van, mert szivárog át a töltésen a víz, és szinte folyamatosan szivattyúzni kell a vizet vissza, a Dunába. – Neszmély környékén már majdnem nyolc méter magasan van a folyó, és még mintegy ötven centiméter emelkedést várnak a szakemberek – mondta Magyar Péter. Kilenc átjáró van, amelyeket ilyenkor el kell torlaszolni, egyelőre jól működnek az ideiglenes védművek. A helyiek már évek óta kérik, hogy legyenek fém vízelzáró falak, melyekkel szinte hermetikusan le lehetne zárni ezt a szakaszt. – Ezt eddig nem sikerült megépíteni, részben a MÁV, részben a hatóságok ellenállása miatt – állította a politikus. 

Magyar Péter megmutatta azt a dombot is, ahonnan a „propagandamédia tudósítói elmenekültek, amikor megkérdeztük, nem akarnak-e segíteni homokzsákokat pakolni”. A töltés másik oldaláról is meg lehetett szemlélni az elzárást, amit a helyiekkel együtt építettek. – Valószínűleg a homokzsákok tetejéig ér majd a Duna, míg a 2013-as árvíznél majdnem a vasúti átjáró kávájáig ért a víz. Az eredeti Duna-part egyébként többszáz méterre terül el – közölte. Megköszönte az önkéntesek munkáját, majd bejelentette, hogy pénteken Szentendrén folytatják. Interaktív térképet is feltöltenek majd, hogy bemutassák, hol jártak eddig a Tisza-szigetek önkéntesei. A Római-parton még csütörtök éjszaka is dolgoznak, mert hirtelen vízbvetörés volt.