Érdi vendetta: Az érdi család ügyvédje állítja, náluk nem voltak fegyverek

Érdi vendetta: Az érdi család ügyvédje állítja, náluk nem voltak fegyverek

Tömegverekedés Érden (Forrás : police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a múlt csütörtöki volt az első, amikor erőszakba fordult az érdi és az enyingi család közötti konfliktus.

Lapunk is beszámolt a múlt csütörtöki vendettáról, amikor két család – egy érdi és egy enyingi – tagjai csaptak össze egy érdi benzinkúton. Az ügyészség és a rendőrség is azt közölte, hogy mindkét társaság tagjai ütő-, szúró- és vágóeszközökkel felfegyverkezve mentek a helyszínre. Az összecsapásban végül az egyik érdi férfi meghalt, többen megsérültek. Eddig 12 embert tartóztattak le, de még vannak, akiket keresnek.

Az érdiek ügyvédje, Bangó Zoltán az ATV Híradójának most azt mondta: „Egyértelműen megállapítható volt az iratokból, hogy az érdi csapatnál egyáltalán nem volt fegyver. Tehát sem fegyver, sem súlyos sérülés alkalmazására alkalmas eszköz, tehát sem kések sem csákányok nem voltak. Szemben az enyingiekkel, akik viszont így érkeztek a helyszínre.” Állítása szerint az érdiek „békés, polgári úton” szerették volna tisztázni a nézeteltérést, éppen ezért választották a bekamerázott benzinkutat találkozási helyszínnek.

Közben a csatorna birtokába került egy rendőrségi feljelentés is, melyet a verekedésben életét vesztett férfi édesanyja tett júliusban, ismeretlen tettes ellen. A jegyzőkönyv szerint júniusban több alkalommal megjelentek ordibáló férfiak a házuk körül, azt üvöltve, hogy „cigányok, meg fogtok dögleni”. Bangó Zoltán ennek kapcsán azt mondta, tettlegesség mindezidáig csak egyszer, júniusban Siófokon történt. Akkor az enyingi csapat „kést tett az érdi férfi torkához, levizelték, és térden állva kellett az életéért könyörögnie.”