Kovács Zoltán is karanténba került

Kovács Zoltán is karanténba került

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb kormánypárti politikusokról derült ki, hogy ott voltak azon a bizonyos magánrendezvényen, ahol – mint azóta kiderült – a koronavírussal fertőzött Hollik István is részt vett.

Otthoni karanténba került Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Emellett szintén nem hagyhatja el otthonát Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője – tájékoztatta a KTK csütörtökön az MTI-t.

A politikusok egy hétvégi rendezvényen találkoztak Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki.

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterről és Orbán Balázs államtitkárról derült ki, hogy ők is ott voltak azon a bizonyos rendezvényen, így ők is hatósági házi karanténban vannak jelenleg. Mindkét politikus rendelkezik már egy negatív koronavírus-teszttel. Tőlük függetlenül egyébként Varga Judit igazságügyi miniszter is karanténba került, neki is van már egy negatív eredménye.

Frissítés:

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ és a Kesma vezetője az ATV-nek elismerte, hogy az Alapjogokért Központ szombati magánrendezvénye volt az a szabadtéri esemény, melynek egyik résztvevője később pozitív koronavírus-tesztet produkált. Ezen túlmenően nem kívánt nyilatkozni.

A 24.hu úgy tudja, hogy egy, a Veszprém megyei Úrkút melletti kúrián tartották a rendezvényt, amelyet Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár rendezett, és amely több kormánypárti politikust is karanténba kényszerített. A portál információi szerint a Zsófiapusztán zajlott rendezvényen száznál is több résztvevő volt, noha Hollik István korábban azt mondta: egy kisebb kerti parti volt, amelyen viszonylag kevesen vettek részt. A pontos helyszín a 24.hu szerint a Zichy-Schaller kúria volt, a XIX. századi épületegyüttes 2007-ben került a Schaller családhoz (a 33 éves politikus és édesanyja tulajdonában van, a holtig tartó haszonélvezeti jog pedig apjáé), és az utóbbi években teljesen felújították.

Mivel úgy tűnt, a szombati magánrendezvény kormányközeli buli volt, a hvg.hu megkérdezte a miniszterelnök sajtósát, hogy Orbán Viktor is karanténba került-e, és ha igen, végeztek-e rajta tesztet. „A miniszterelnök nem érintett az ügyben” – olvasható Havasi Bertalan rövid válaszában.