Megérkezett a kapitalizmus az egykori szocialista fellegvárba?

Megérkezett a kapitalizmus az egykori szocialista fellegvárba?

Itt épül majd az ózdi McDonald's (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

McDonald's épül az ózdi panelek és a kohászemlékek tövébe. A rendkívüli ülésen, ahol az ózdi testület megszavazta, hogy eladják a kutyafuttatót a McDolnald’s-nak, megjelentek a vendéglátósok is. Többek között azt kifogásolták, hogy az étteremlánc nem helyi alapanyagokból dolgozna, és azt sem tartották reálisnak, hogy tényleg el tud helyezkedni majd náluk hetven ember. (...) Tamás szerint az ózdiak 99 százaléka örülni fog a Mekinek.

(...)

Csendélet rozsdával és gazzal az ózdi Kisamerika közben (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Nem tudom, kiket vesznek majd fel, biztos olyanokat, akik szimpatikusak – vélekedik Bernadett. Szerinte nagy verseny lesz a mekis posztokért, mert Ózdon nincs semmi. Az ő párja is Győrbe jár dolgozni egy építkezésre, „annak most vége, úgyhogy most megy majd szüretelni”.

(...)

Tamás is előnyként említi a gyorsétterem munkahelyteremtését, pláne „hogy az ABB hamarosan tényleg bezár, és azt a maradék 300 embert teljesen felszabadítja, aki ott volt”. Majd sorolni kezdi, hova jár most sok ózdi dolgozni: például Sirokra és Egerbe. Az egyikkel az a baj, hogy 12 órázni kell, a másikkal meg, hogy egy óra az út oda, egy pedig vissza. – Ez a fejlődéssel jár, nem lehet mit kezdeni – utal a gyorsétteremre, sőt szerinte hamarosan pláza is lehet még Ózdon, hiszen nagy a település vonzáskörzete.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/39. számában jelent meg szeptember 25-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/39. számban? Itt megnézheti!