HIRDETÉS
HIRDETÉS

Akár közel 6,4 milliárd forintot is szánna a kormány egy felcsúti iskola építésére

Szerző: | 2020. október 15., 22:22 | Belföld

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Döntött a kormány: a felcsúti Endresz György Általános Iskola új épületének építése érdekében közel 6,4 milliárd forint elkülönítésére kéri a Beruházási Ügynökséget – derül ki a legfrissebb, csütörtöki Magyar Közlönyből. A Beruházási Ügynökség az állam 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság, amely megvalósítója azoknak a kormányzati magasépítési beruházásoknak, amelyek kivitelezési becsült értéke meghaladja a nettó 700 millió forintot.

A közlönyből az is kiderül, a kormány felhívja Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon az összeg 2020. évi részének finanszírozása érdekében 465,7 millió forint rendelkezésre állásáról, ezt a miniszternek azonnali hatállyal kell elintéznie. A beruházás keretében létrejövő vagyonelemek egyébként a Székesfehérvári Tankerületi Központ vagyonkezelésébe fognak kerülni.

Érdekesség, hogy mint az Átlátszó nyomán a Magyar Hang is beszámolt róla, Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégei végezték a felcsúti Endresz György Általános Iskola újjáépítésének megtervezését, ahogy most a kivitelezést is ők csinálhatják. A tervek egyébként egy többszintes, 16 termes iskoláról szólnak, aminek hasznos alapterülete 5611 négyzetméter, befogadóképessége pedig hatszáz fő lesz.


HIRDETÉS

Címkék: Endresz György Általános Iskola, Felcsút, iskola, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest