HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az MTI ellen nyertek pert Gyurcsányék

Szerző: | 2020. október 17., 10:36 | Belföld

Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pert nyert a Demokratikus Koalíció – megfogalmazásuk szerint – a kormány által kézivezérelt MTI ellen. Erről a párt számolt be szombat délelőtt.

Mint írták, korábban azért indítottak pert, mert a hírügynökségnél „sorozatosan megtagadták olyan közlemények kiadását, amelyek a kormányt bírálták, esetleg a miniszterelnökről vagy a hozzá közel álló fideszes holdudvarba tartozó oligarchákról szóltak”. A bíróság a tájékoztatásuk szerint négy közleményről mondta ki, hogy a médiaszolgáltató szerződést szegett a közlés megtagadásával, ezért arra kötelezték a Duna Médiaszolgáltatót, hogy azokat adja ki az Országos Sajtószolgálaton (OS) keresztül.

Az érintett közlemények címéből arra lehet következtetni, hogy több esetben is Tiborcz Istvánról szóltak, az egyik címe például az volt, hogy „Ne a magyar adófizetők, hanem a felelősök fizessék ki az Orbán vejéhez került 13 milliárd forintot!”.

Az MTI szabályzatában egyébként szerepel, hogy „az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni”. Fel is vannak sorolva a tartalmi követelmények, így például egy közlemény „nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”, illetve „nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével”.

Címkék: Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc, MTI, per, Tiborcz István


HIRDETÉS
Mini Svájc lett Kóspallag?

Mini Svájc lett Kóspallag?

„Úgy éreztem egy ideig, hogy források és a mozgástér hiánya miatt nem fogom tudni kiélni a kreativitásomat. Aztán átállítottam magam: ráálltam a társadalmi munka, a közösség erejére.”

Big Lies

Big Lies

Ha minden martalékává válik valaminek, akkor mi mást tehetnék: iszom sört. Van egy egyre népszerűbb szekszárdi főzde.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest